Klas Pettersen er ansatt som direktør for NORA. Foto: Gisle Bjørneby

Skal lede nettverk for kunstig intelligens

Folk. Klas Pettersen skal lede NORA, et nettverk som ni universiteter og institutter står bak.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium, NORA, et felles nettverk for kunstig intelligens ser dagens lys førskommende mandag. Nettverket er et samarbeid mellom ni universiteter og forskningsinstitutter: Universitetet i Agder, OsloMet, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, UiT Norges arktiske universitet, NMBU, NORCE og Simula Research Laboratory.

Fakta

Styret i NORA

  • Pinar Heggernes, UiB (styreleder)
  • Morten Irgens, OsloMet
  • Morten Dæhlen, UiO
  • Rachel Thomas, Simula
  • Ole-Christoffer Granmo, UiA
  • Kenneth Ruud, UiT
  • Anne Cathrine Gjærde, NMBU
  • Kristin Flornes, NORCE
  • Tom Ryen, UiS

Slik får «Norwegian open AI lab», NTNU og næringslivets kunstig intelligens-senter, kamp om forskningsmidler på kunstig intelligens-feltet.

Nå er en direktør for NORA på plass. Fysikeren Klas Pettersen skal lede nettverket.

Pettersen har en doktorgrad i nevrovitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Universitetet i Oslo. Siden 2014 har han jobbet ved Norsk senter for molekylærmedisin ved Universitetet i Oslo.

— Jeg ser fram til en pangstart med alle partnerne i NORA mandag. Hovedhensikten med sammenslutningen er å sette Norge på kartet når det gjelder kunstig intelligens. Vi skal bygge opp kunstig intelligens i Norge, sier Pettersen til Khrono.

— Da blir dere en konkurrent til NTNUs Open AI lab?

— Ja, vi blir naturligvis en konkurrent, noe annet blir feil å si. Men som i forskningen ellers, håper vi å kunne være gode kolleger og å kunne samarbeide om prosjekter selv om vi konkurrerer om penger, sier Pettersen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS