studiefinansiering

Lånekassen øker fastrentene

Statens lånekasse gjennomfører den største fastrente-økningen på ti år.

Med elektronisk faktura ønsker Lånekassen å gjøre det enklere for kundene å betale tilbake studielånet. I 2010 valgte 54 prosent av Lånekassens tilbakebetalere elektronisk varsling, mot 87 prosent ved inngangen til 2017. Foto: Paul-Erik Rosenbaum/UiB

Fra 1. mai øker fastrentene på studielån i Statens lånekasse 0,345 prosentpoeng i snitt. Det er den største fastrenteoppgangen i Lånekassen på nesten ti år.

– At fastrentene våre går opp nå, henger sammen med at markedsrentene har gått opp. Renta i Lånekassen har imidlertid et etterslep, og det forklarer hvorfor fastrentene på studielånet ikke har økt like mye som i markedet ellers den siste tiden, sier administrerende direktør Morten Rosenkvist i Lånekassen i en pressemelding.

Fra 1. mai stiger renta på lån med tre års bindingstid med 0,37 prosentpoeng til 2,774 prosent, mens lån med ti års binding får 0,35 prosentpoeng høyere rente og ender på i overkant av 3 prosent. De nye fastrentene er de høyeste siden juli 2014.

Fra samme tidspunkt vil den flytende renta være på 1,667 prosent. 96 prosent av låntakerne i Lånekassen har flytende rente på sine studielån.

Powered by Labrador CMS