Belgia

Laurent (11) har en bachelor i fysikk. Målet er udødelighet

Det tok elleveåringen ett år å fullføre. Nå sikter han mot master og doktorgrad.

Laurent Simons gikk ut fra Universitetet i Antwerpen med en bachelorgrad i lomma.
Laurent Simons gikk ut fra Universitetet i Antwerpen med en bachelorgrad i lomma.
Publisert Oppdatert

Brussel (Khrono): Så hvor var du da du var elleve år?

Laurent Simons kan nå svare at han tok ferie etter å ha gått ut av Universitetet i Antwerpen med en bachelor i fysikk, fullført på et år, med toppkarakter.

Elleveåringen skal tilbake på universitetet til høsten, melder belgiske medier.

— Målet er udødelighet. Jeg vil kunne erstatte så mange kroppsdeler som mulig med kunstige deler. Jeg har streket opp en vei for å komme dit. Kvantefysikk, studiet av de minste partiklene, er første brikke i puslespillet, sier Simons selv i en uttalelse til nederlandske De Telegraaf, gjengitt i Brussels Times.

Han legger til at to ting er viktig, å tillegne seg kunnskap og bruke den.

— For å oppnå det siste vil jeg jobbe med de beste professorene i verden, se inn i hjernene deres og finne ut hvordan de tenker, sier han.

Vil lage kunstige organer

Simons er født i den belgiske kystbyen Ostende, der han vokste opp med sin belgiske far og nederlandske mor. Etter å ha gjort unna grunnskole og videregående skole startet han allerede som åtteåring på ingeniørstudiene ved Det tekniske universitetet i Eindhoven, i Nederland.

Året etter, i 2019, meldte internasjonale medier at Simons var i ferd med å bli den yngste som noen sinne var uteksaminert fra et universitet.

— Laurents kapasitet til å absorbere kunnskap er veldig høy, det gjør at alt går mye raskere og vi kan dekke mer på kort tid, sa professor Peter Baltus, som var Simons mentor ved det nederlandske universitetet, til New York Times i 2019.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

De beskrev en gutt som ifølge faren var en vanlig gutt, samtidig som en instagramkonto styrt av foreldrene viser en niåring både i vanlige situasjoner og i intervjusituasjoner.

Simons selv sa at han ville studere medisin, ta en doktorgrad og lage kunstige organer.

Ble ikke den yngste

Baltus bekreftet overfor New York Times at Simons han var i rute for å kunne uteksamineres før året var slutt. Det skjedde ikke.

Desember samme år ble det klart at foreldrene tok niåringen ut etter en konflikt med universitetet. Ifølge BBC hadde foreldrene ønsket at han skulle uteksamineres før han fylte ti år, 26. desember samme år, for å bli den første under ti år. Universitetet mente for mye gjensto og tilbød en annen dato. Det takket foreldrene nei til.

BBC siterte også en uttalelse fra universitetet der det het at han ikke ville kunne fullføre før fylte ti og samtidig utvikle «innsikt, kreativitet og kritisk analyse». De omtalte gutten som et «enestående talent», men advarte også mot «overdrevent press på denne ni år gamle studenten».

Nå har han uansett en bachelor. Til høsten skal Simons tilbake på universitetet for å starte på en masterutdanning.

Powered by Labrador CMS