USA

Mannen som skjøt rundt seg på universitet i Las Vegas var professor

Politiet har frigitt navnet på gjerningsmannen etter skytingen på universitetet der tre personer ble drept.

Las Vegas police stand near the scene of a shooting at the University of Nevada
Tre personer ble drept da professoren skjøt rundt seg på University of Nevada i Las Vegas.
Publisert

Onsdag ble tre personer drept og én hardt skadet da en mann begynte å skyte på University of Nevadas campus i Las Vegas. Mannen ble selv skutt og drept av politiet på stedet.

Gjerningsmannen har jobbet som professor på et universitet i Nord-Carolina, er 67-år gammel og het Anthony Polito. Det er ikke kjent om han hadde noen tilknytning til universitetet i Las Vegas.

Skytingen fant sted rett før klokka 12 på onsdag. Studenter og ansatte var samlet for å forberede seg til eksamen i bygget som mannen gikk inn i.

Eksentrisk professor

Kildder NBC News har snakket med, beskriver mannen som noe eksentrisk da han underviste i Nord-Carolina. Han skal ha snakket mye om Las Vegas, og en student forteller at han kontaktet henne daglig og kjøpte gaver til henne.

På professorens nettside har han lagt ut hundrevis av lenker under ulike overskrifter. Selv om det er et par pensumlister på nettsiden, er den for det meste sentrert rundt tittelen «Ressurser» der hans personlige interesser er i sentrum.

Der er det en seksjon som heter «Powerful Organizations Bent on Global Domination!» hvor han lister opp blant annet Illuminati-ordenen og Frimurerne, i tillegg til noe han kaller «Shape-shifting Reptilian Aliens & David Icke». Det er gitt mye plass til kjente gåter og uløste mysterier, der det er over 100 lenker. 

Hvitt pulver i brev

I forkant av skytingen skrev mannen en liste med mål som inkluderte folk han lette etter på campus, samt fakultet på universitet i Nord-Carolina, forteller politisjef i Las Vegas Kevin McMahill til CNN.

Ingen av personene på listen var blant de skadede. Professoren hadde også sendt brev til 22 ulike universitetsansatte på ulike institusjoner. Noen av brevene inneholdt hvitt pulver. Da de ble undersøkt, viste det seg at det ikke var farlig.

Politiet fant flere datamaskiner og harddisker da de ransaket mannens leilighet. De fant også mer ammunisjon og boksen til våpenet han skal ha brukt.

Powered by Labrador CMS