RINGVIRKNINGER

Masterringen til NTNU er endelig klar til bestilling

Nå kan masterstudenter på alle utdanninger få seg ring ved endt utdannelse. 

Ragne Stauri med masterringen på fingeren
Designer Ragne Stauri har på seg den nye masterringen
Publisert Oppdatert

Dagen mange har ventet på har endelig kommet, forteller NTNU i en pressemelding: Universitetets masterring er klar for bestilling.

Dette er ringen bare for de som har tatt hovedfag eller mastergrad ved NTNU. På Gullsmed Møller sine nettsider er det klar beskjed: «Vi kan ikke gi ut ringen før vi har sett bevis på godkjent mastergrad fra vitnemålsportalen.» 

— Vi er glade for at ringen endelig kan lanseres. Det har vært et godt samarbeid med både designer og forhandler. Nå blir det spennende å se hvordan interessen er. Jeg tror mange kan synes det er fint å ha en ring som symbol på tilknytningen til studietida ved NTNU, sier kommunikasjonsdirektør Sigrun Berge Engen i pressemeldingen.

Slik ser «Ringvirkninger» ut.
Slik ser «Ringvirkninger» ut.

En dråpe i havet

Utviklingen av ringen startet med en designkonkurranse hvor det kom inn over 100 bidrag. I 2022 ble det klart at det var «Ringvirkninger», designet av Ragne Stauri, som skulle bli masterringen.

— Motivet er en gullkule som treffer vann, med bølger som brer som utover i vannet fra kulen. Gullkulen symboliserer utdanningen og bølgene ringvirkningene en utdanning gir i livet. En mastergrad er ikke bare fem år med fordypning i et fag; det er også en formativ periode i livet der du får nye perspektiver og opplevelser, møter nye venner og bekjentskaper og kanskje finner en livspartner. Ringdesignet skal symbolisere alt dette, forklarte Stauri, som er utdannet lege ved NTNU.

Khrono skrev i 2019 om de ulike ringene man kan skaffe seg ved endt utdannelse ved flere institusjoner.  Det er mange meninger om hva slike ringer sier om en person. Det kan være at man er del av et fellesskap — eller er det bare harry?

NTNU har også sivilingeniørring og doktorgradsring. Khrono får opplyst at doktorgradsringen koster fra 11.900 kroner for minste størrelse opp til 13.000 kroner for den største. Det er litt av en oppgang fra 2019 da den kostet 6950 kroner. Prisøkningen skyldes at prisen på gull har steget drastisk de siste årene. 

Til sammenligning koster den nye masterringen 2100 kroner.

Powered by Labrador CMS