korona i bergen

NHH-rektor: Angrer ikke på at fadderuken ble gjennomført

Rektor Øystein Thøgersen mener det var riktig å gjennomføre fadderuken ved NHH, til tross for smittesituasjonen.

NHH-rektor Øystein Thøgersen mener de gjorde gode beslutninger om fadderuken.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet avlyste alle kveldsarrangementer med alkoholservering under fadderuken, gjennomførte Norges handelshøgskole (NHH) en nedskalert versjon, men med alkoholservering på arrangementer i perioden 10.-15. august.

– Jeg mener vi gjorde gode beslutninger. Gjennomføringen av fadderuken står vi for. Å ha en vanlig fadderuke ville ikke vært lurt, men smittespredningen kom senere enn fadderuken, sier Thøgersen til Bergens Tidende (BT).

Han viser til at studentene dagen før fadderuken startet bestemte seg for å nedskalere arrangementene strengt gjennom hele uken.

– Da følte vi ikke for å stenge ned midt i uken. Vi angrer ikke på den beslutningen, sier han.

Thøgersen påpeker overfor BT at smittespredningen ved NHH først og fremst handler om sosiale aktiviteter utenfor campus, etter at fadderuken var over, blant annet en fest i regi av studentforeningens klubb- og kulturutvalg i Kjelleren på NHH mandag i forrige uke, der 45 studenter skal ha deltatt.

«Superintegrert miljø»

Siste smittetall blant studenter i Bergen oppdatert lørdag ettermiddag er 182, av disse 120 ved NHH. Rektor Thøgersen forklarer at en såpass stor andel av de smittede studentene kommer fra NHH slik:

— Vi er ekstremt integrert. Ved NHH er det lett å komme inn i miljøer, og vi har grupper for alt mulig. Det superintegrerte miljøet er vanligvis positivt, men akkurat nå er det ikke det.

Fysisk undervisning ved NHH er avlyst til og med 11. september. Studenter oppfordres til å lese hjemme, men campus er ikke stengt, heter det på nhh.no. Studentforeningen NHHS stengte alle fysiske aktiviteter og lokalene sine fram til 7. september, men BT melder lørdag at stengningen er forlenget til 13. september.

(Saken er oppdatert lørdag kl 15 med at smittetallet ved NHH nå er 120)

Powered by Labrador CMS