Konstituert rektor, Nord universitet, Hanne Solheim Hansen. Foto: Paul S. Amundsen

Nord ber Arbeidstilsynet om hjelp til å gjenåpne i Nesna

Nord. — Det er uklart om stengingen av Campus Nesna er opphevet, mener rektor Hanne Solheim Hansen og ber Arbeidstilsynet hjelpe til med gjenåpning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir oppdatert).

Basert på argumentasjonen som fremsettes i etterkant av stengingen, er det uklart for Nord universitet hvorvidt stansen er opphevet eller ikke. Inntil videre anser derfor universitetet vedtaket fra verneombudene som opprettholdt, heter det i en pressemelding fra Nord universitet fredag ettermiddag.

Til Khrono tidligere fredag opplyste verneombudet på Campus Nesna, Gary Hoffman, at han og ledelsen var blitt enige om en rekke tiltak, og hvis disse var oppfylt mandag ville han gjenåpne campus.

Nå tyder alt på at det er uklart hva som skjer på Nesna - også på mandag.

Nord universitet sendte fredag en anmodning til Arbeidstilsynet om bistand for å få opphevet driftsstansen ved studiested Nesna.

Verneombudene ved studiested Nesna stanset onsdag all aktivitet for alle ansatte ved studiestedet, med hjemmel i arbeidsmiljøloven § 6-3. Ifølge verneombudene begrunnes bruken av hjemmelen med en akutt helsefarlig situasjon, som følge av at de ansatte har blitt påført psykisk belastning.

Basert på argumentasjonen som fremsettes i etterkant av stengingen, er det uklart for Nord universitet hvorvidt stansen er opphevet eller ikke. Inntil videre anser derfor universitetet vedtaket fra verneombudene som opprettholdt.

— Som en følge av pågående omstillingsarbeid er våre ansatte på Nesna i en krevende situasjon. Vi erfarer at de ansatte opplever situasjonen på ulike måter og har ulike behov. Som arbeidsgiver søker vi så godt som mulig å ivareta alle. En stenging av arbeidsplassen vanskeliggjør arbeidet med å følge opp våre ansatte. Vi mener at fortsatt stenging ikke er et hensiktsmessig tiltak for å møte de utfordringene vi står overfor, sier konstituert rektor Hanne Solheim Hansen.

Hun forteller at Nord universitet ønsker en snarlig vurdering fra Arbeidstilsynet av grunnlaget for stengingen.

— Vi mener at det ikke er grunnlag for å stanse driften ved studiestedet. Vi har stor respekt for spilleregelen i arbeidslivet, og for lovverket som regulerer dette. Fredag ettermiddag sendte vi en anmodning om til Arbeidstilsynet, der vi ber om bistand til å få opphevet driftsstansen ved studiested Nesna, sier Solheim Hansen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS