NTNU skal evaluere meritteringsordning

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

NTNU har satt ned en komité som skal vurdere om kriteriene for merittering av undervisere er gode nok. Det skriver Universitetsavisa.

Universitetet har kjørt to runder med en pilotordning og vil derfor evaluere ordningen før de etablerer et fast system, opplyser prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad, til avisa.

– Vi ønsker å få vite hvor godt kjent ordningen er, og å få konkrete tilbakemeldinger på kriteriene og opplegget, sier Kjeldstad til avisa.

Det har blant annet blitt sendt ut en spørreundersøkelse til de ansatte. Evalueringskomiteen oppfordrer spesielt vitenskapelig ansatte som ikke har søkt om å bli merittert, om å svare på undersøkelsen.

I dag er det tre overordnede kriterier som må oppfylles for å bli en merittert underviser:

1. En merittert underviser har utviklet sitt arbeid kvalitativt over tid.

2. En meritter underviser har en vitenskapelig tilnærming til undervisning og læring.

3. En merittert underviser er en engasjert og dyktig pedagogisk leder.

Professor i elektroteknikk, Lars Lundheim, har fått status som merittert underviser og har svart på spørreundersøkelsen. Han mener det første kriteriet er udiskutabelt og bør være viktig.

— De to andre er også gode hver for seg, men jeg er usikker på om begge skal kreves for merittering, sier Lundheim til Universitetsavisa.

Evalueringen skal trolig være ferdig rundt 1. mai, skriver avisa.

Så snart evalueringen er klar, vil det bli lyst ut en ny runde med merittering, ifølge Kjeldstad.

Komitéen som nå skal evaluere meritteringsordningen består av: leder for komitéen og professor Arild Raaheim ved Universitetet i Bergen, Gunnar Grepperud, professor ved UiT Norges arktiske universitet, Thomas Olsson, universitetslektor ved Lunds Universitet, Katarina Winka, universitetslektor ved Umeå Universitet, Annbjørg Pasteur Stø, studentrepresentant ved NTNU.

Sekretær for komitéen er Kirsti Rye Ramberg, NTNU.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS