Valg ved NTNU

NTNU-styret enige om omvalg for de midlertidige

Og omvalget skjer trolig allerede neste uke.

NTNU-styret hadde ekstraordinært møte onsdag hvor de konkluderte med å ha omvalg for stillingsgruppen midlertidig ansatte i forsker- og undervisningsstillinger.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under NTNU-styrets ekstraordinære møte onsdag ble det klart:

Det blir omvalg for gruppen midlertidig ansatte i undervisnings-og forskerstilling til styret. Og håpet er å få gjennomført dette allerede neste uke.

Dette skjer etter at valgstyret ved universitetet vedtok å underkjenne resultatet i denne stillingsgruppen, etter å ha fått bekymringsmelding om at NTNUs meldingskanaler var blitt benyttet for å fremme enkeltkandidater etter at valget startet.

Alle unntatt en

Styret drøftet onsdag om disse meldingene på intranettet til NTNU bryter paragraf 9 i NTNUs valgreglement. Om svaret er nei, skal da resultatet stå? Om svaret er ja, skal det bli omvalg?

Etter en lengre diskusjon, hvor de fleste styremedlemmene ytret sine meninger i saken, landet de på å støtte tilrådingen i styrepapirene: nemlig å be valgstyret så snart som mulig om å gjennomføre omvalg i denne gruppen.

Alle styremedlemmene, bortsett fra studentrepresentant Simen Ringdahl, støttet tilrådingen.

— Dette beviser at reglene ikke er tilpasset en digital hverdag og jeg håper dette kan endres til neste år slik at vi ikke får en lignende situasjon igjen. Valgreglementet må oppdateres, uten å kvele studentdemokratiet, sa Ringdahl under møtet.

Flere av styremedlemmene trakk frem nettopp uklarheter i valgreglementet som mulig årsak til at meldinger har blitt sendt ut på intranettet.

— Det er tidligere vist usikkerhet rundt organisert valgkamp, og jeg håper det blir en oppdatering på reglementet som tydeliggjør det, sa studentrepresentant Mathilde Eiksund.

— Omvalg uten å utpeke noen skyldige

Et samlet styre poengterte at det ikke skal legges noe skyld på kandidatene i denne prosessen.

— Vi kan ikke på noe grunnlag påstå at feil ikke har skjedd eller har påvirket resultatet. Derfor må vi ha omvalg av rent prinsipp, sa professor Aksel Tjora og la til:

— Men det er viktig å påpeke at det her ikke er bevisst gjort av de som har lagt ut meldinger der de ikke skulle. De er uskyldige vil jeg mene. Vi går for omvalg uten å utpeke noen skyldige.

Også representant for de teknisk-administrativt ansatte, Kjersti Møller, var enig med Tjora.

— Det her er gjort i beste mening, fordi reglementet har vært litt uklart. En ting som ikke er sagt som også er viktig, er at et nytt valg er av hensyn til kandidatene. Det vil bidra til å gi de en legitimitet, sa Møller.

— Bekymret for offentliggjøringen

Både studentrepresentant Ringdahl og vararepresentant for de eksterne styremedlemmene, Jessica Gärtner, mente det var svært uheldig at valgresultatet også i denne gruppen allerede var offentliggjort, før det ble underkjent.

— Jeg er bekymret for at denne offentliggjøringen og diskusjonen kan bidra til å forskyve resultatet i en eller annen retning. Skulle ønske vi kunne sett på dette før offentliggjøring av resultatene, sa hun.

Ifølge saksbehandler Kristin Wergeland Brekke hadde ikke valgstyret myndighet til å unnta resultatet fra offentligheten.

Leder i valgstyret, administrasjonsdirektør Ida Munkeby, sa at hun tok sin del av ansvaret for det som har skjedd.

— Jeg har ikke lyst til å plassere skyld noe annet sted. Flere har vært inne på dette, men folk har handlet i god tro. Det har jo vært en spesiell situasjon, man har handlet etter hvordan man har tolket reglementet, sa Munkeby.

Powered by Labrador CMS