luksusseminaret

NUPI vil betale tilbake nesten 50.000 kroner

NUPI (Norsk Utenrikspolitisk Institutt) ønsker å betale tilbake utgiftene direktør Ulf Sverdrup hadde i forbindelse med sin deltagelse på Nicolai Tangens luksusseminar i USA.

Direktør i NUPI, Ulf Sverdrup, deltok på Nicolai Tangens luksusseminar i november i fjor. Nå vil betale NUPI tilbake 48.712 kroner til Nicolai Tangen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i november i fjor at Nicolai Tangen tok med seg 130 venner og bekjente til sitt eget «drømmeseminar», Back to University.

På seminaret i Philadelphia sto politikk, økonomi, ledelse og helsepolitikk på dagsorden. Tangen leide inn to privatfly og dekket overnatting, mat og underholdning for mange av deltakerne.

Fra Norge deltok 37 samfunnstopper og venner av Tangen. Både NUPI-direktør Ulf Sverdrup og moralfilosof og forsker ved Fredsforskningsinstiuttet (Prio), Henrik Syse, som Khrono tidligere har skrevet om, sto på gjestelisten.

Nesten 50.000 kroner

Nå ønsker førstnevnte «å gjøre opp for seg», skriver TV 2.

Ifølge en faktura kanalen har fått tilgang til, ønsker NUPI, som er et statlig organ underlagt Kunnskapsdepartementet, å betale tilbake nesten 50.000 kroner til Nicolai Tangen.

Dette er et ønske fra meg, og en beslutning jeg var med på. Dette står vi helt sammen om.

Ulf Sverdrup, direktør i NUPI

Pengene er utgifter Ulf Sverdrup fikk dekket i løpet av sin deltagelse på seminaret. NUPI understreker at Sverdrup deltok på seminaret i «profesjonell kapasitet», og at han hadde et faglig bidrag, ifølge TV 2.

— Det er normalt ved NUPI at eksterne betaler reiser ved faglige bidrag, men her har vi gjort et unntak. Seminaret var mer påkostet enn det NUPI vanligvis deltar på. I etterkant har det også blitt stilt spørsmål ved deltakernes integritet. Derfor har vi bedt om å få dekke utgifter til fly, hotell og mat under seminaret, sier Ulf Sverdrup til tv-kanalen.

— Et ønske fra meg

Nå har NUPI, sammen med styrets leder, besluttet å gjøre et unntak fra vanlig praksis om at arrangøren betaler for faglige arrangementer.

— Dette er et ønske fra meg, og en beslutning jeg var med på. Dette står vi helt sammen om, sier Sverdrup.

Direktøren kommer også til å be om fordelsbeskatning for underholdningen, deriblant en Sting-konsert til ni millioner kroner, på turen.

– Jobben dekker regningen, og arbeidsreisen utløser ikke skatteplikt. Jeg har likevel valgt å føre opp en skattbar fordel i forbindelse med reisen, knyttet til en konsert, sier Sverdrup.

Fakturaen som TV 2 har fått innsyn i, viser at Tangens seminar koster NUPI 48.712 kroner. Fakturaen spesifiserer at beløpet gjelder for mat, reise og hotell.

Powered by Labrador CMS