Ansettelse

Ny dekan ved VID

Vebjørn L. Horsfjord er ansatt som dekan for Fakultet for teologi, diakoni og ledelsesfag ved VID vitenskapelige høgskole.

Vebjørn L. Horsfjord kommer fra stillingen som professor i religion, livssyn og etikk ved Høyskolen i Innlandet
Publisert Oppdatert

— Jeg gleder meg til å bli en del av VID-laget og være med å utvikle fakultetet for teologi, diakoni og ledelsesfag videre sammen med de dyktige fagfolkene som arbeider her, sier Vebjørn L. Horsfjord i en pressemelding fra VID vitenskapelige høgskole.

Horsfjord tar over som dekan for Fakultetet for teologi, diakoni og ledelsesfag fra 1. august 2023.

Han kommer fra stillingen som professor i religion, livssyn og etikk ved Høgskolen i Innlandet.

— God match

VID-rektor Bård Mæland er fornøyd med nyansettelsen.

— Vebjørn vil være en svært god match for fakultetet. Han har en tung kompetanseprofil innenfor utdanning og forskning på sentrale områder for fakultetet, han har arbeidet mye både faglig og operativt med mellomkirkelige og interreligiøse relasjoner, og kjenner godt både kirkelige og andre profesjonsutdanninger, skriver VID i pressemeldingen.

Horsfjord tar over etter Tomas Sundnes Drønen, som går tilbake til en stilling som professor i globale studier og religion ved samme fakultet.

Flere verv

Ansettelsesutvalget skriver i pressemeldingen at de har lagt vekt på «kjennskap til universitets- og høgskolesektoren, god forståelse av kirkelige utdanninger og kirkelige nettverk, både nasjonalt og internasjonalt, og en involverende, motiverende og samlende lederstil».

Horsfjord har tidligere vært generalsekretær for European Council of Religious Leaders. Før det var han assisterende generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, og ledet kontaktgruppa for Mellomkirkelig råd og Islamsk Råd Norge. Han har også vært nestleder for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Powered by Labrador CMS