Yngve Joseph Foss. Foto: Sonja Balci / OsloMet

Ny forskningsdirektør ved OsloMet

Folk. Yngve Joseph Foss forlater Forskningsrådet, til fordel for direktørstilling ved OsloMet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OsloMet har ansatt ny forskningsdirektør. I en melding til de ansatte, skriver OsloMet at Yngve Joseph Foss går fra stilling som spesialrådgiver i Forskningsrådet til den ledige direktørjobben ved OsloMet.

I Forskningsrådet har Foss jobbet med internasjonal forskningsfinansiering, etter at han fra 2013 til 2017 ledet Forskningsrådets Brüssel-kontor. Han har også vært seksjonssjef ved UiO.

Han begynner ved OsloMet i løpet av vinteren.

— OsloMet er et ungt og dynamisk universitet med klare mål om å styrke sin forskningsvirksomhet. Det blir spennende og motiverende å bidra til å nå disse målene sammen med dyktige kolleger, sier den påtroppende forskningsdirektøren i en pressemelding.

Han gjør det også klart at han vil bruke sin internasjonale kompetanse inn i den nye jobben. Spesielt blir det viktig å posisjonere OsloMet når det kommer til EUs nye rammeprogram for forskning, Horisont Europa.

– Jeg vil arbeide for å videreutvikle forskningsadministrasjonen, og styrke vår internasjonale profil. Det blir også viktig for meg å forsterke arbeidet med innovasjon, og øke samarbeidet med både private og offentlige aktører, sier Foss i pressemeldingen.

– Jeg er svært fornøyd med at Yngve Foss blir en del av laget på OsloMet. Han har lang og relevant erfaring med forskningsadministrasjon og forskningspolitikk, og et sterkt engasjement for internasjonalt samarbeid, sier viserektor for FoU ved OsloMet, Per Martin Norheim-Martinsen.

Powered by Labrador CMS