Nytt om folk

Ny sjef i Sifo

Jorge Jensen blir ny direktør ved Forbruksforskerinstituttet Sifo.

Jorge Jensen blir ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.
Jorge Jensen blir ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.
Publisert

Styret ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning på OsloMet har tilsatt Jorge B. Jensen som ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet Sifo. Jensen (56) er sosiolog fra NTNU i Trondheim, og kommer fra stilling som fagdirektør i Forbrukerrådet.

— Forbruksforskning har vært en sentral del av mitt arbeidsliv over lang tid og jeg gleder meg stort til å ta fatt i arbeidet med å lede en så velrenommert virksomhet som SIFO, sier Jensen i en pressemelding. 

Han forteller at han er takknemlig for anledningen til å tre inn i rollen som instituttdirektør. Han blir ansatt i en åremålsstilling på fire år. 

— Det gode arbeidet som gjøres på SIFO hver eneste dag bidrar til at OsloMet er ledende på forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet. Som instituttdirektør skal jeg sikre statusen som instituttet har opparbeidet seg over flere tiår og det er et stort ansvar, sier Jensen.

Kåre Hagen, som er leder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, er glad for ansettelsen:

— Jensens store erfaring med forbrukerpolitikk og kjennskap til kunnskapsbehovene på feltet, gjør han usedvanlig godt skikket ikke bare til å videreføre SIFOs samfunnsoppdrag, men også til å bidra med at mer kunnskap om forbrukernes situasjon og husholdningenes rolle kan komme sterkere inn i profesjonsutdanningene ved OsloMet, sier han.

Powered by Labrador CMS