styremøte nord

Nytt bygg i Levanger, men ikke i Namsos

Styret ved Nord universitet har vedtatt å gå videre med planene om et nytt bygg i Levanger, men å bli i dagens bygg i Namsos.

Styremedlem Bjørg Tørresdal ved Nord universitet etterlyste de reelle kostnadene ved å ruste opp dagens bygg i Namsos, men stemte likevel for å å gå videre med dette alternativet. Her fra et tidligere styremøte.
Publisert

På sitt aller siste møte vedtok styret ved Nord universitet å ruste opp studiestedene i Namsos og Levanger.

Styremøtet foregår digitalt 10. og 11. juni.

I Namsos valgte styret å gå for oppgradering av eksisterende lokaler i stedet for å flytte inn i et nytt bygg, Campus Namdal, som Trøndelag fylkeskommune står bak. Dette vil først vil stå ferdig i 2027.

Flytter fra Verdal

I Levanger vedtok styret derimot å gå videre med et nytt bygg, og valgte det mest omfattende alternativet for et bygg som skal huse skuespillerutdanningen og åpne for samhandling også med andre kunsteriske- og kreative fag. Bygget blir på drøyt 1000 kvadratmeter og styret skal få en ny sak med endelige kostnader før byggestart vedtas.

Skuespillerutdanningen holder i dag til i Verdal, i leide lokaler med en leiekontrakten som utløper i august 2023.

I 2018/2019 laget Statsbygg en mulighetsstudie om samlokalisering av skuespillerutdanningen på Røstad i Levanger, og det er denne styret nå har valgt å gå videre med.

Debatt om lokalisering i Namsos

I Namsos sto valget mellom å flytte inn i et nybygg som Trøndelag fylkeskommune står bak og der Namsos kommune, Olav Duun videregående skole og Nord universitet er tiltenkt lokaler. Dette har fått navnet Campus Namdal.

Nord-ledelsen vender tommelen ned for Campus Namdal og ønsker å bygge om og modernisere dagens lokaler i Namsos i stedet. Det skal gi lavere husleie, større fleksibilitet, større arealer og ikke minst fordelen ved at man ikke trenger vente helt til 2027.

— Vi kan komme i gang langt tidligere med eksisterende lokaler og sannsynligvis være ferdig før Campus Namdal er påbegynt, sa direktør Lasse Finsås på styremøtet.

Styreleder Vigdis Moe Skarstein var ikke i tvil.

— Jeg har for store ambisjoner for Namsos til å vente i 7 år, sa hun og påpekte at Namsos er et viktig studiested for Nord.

— Vi må i gang med én gang, mente hun.

Styrekritikk av utredning

Styremedlem Bjørg Tørresdal etterlyste en oversikt over de reelle kostnadene ved å bli dagens bygg. Hun mente at sammenligningen av kostnader ved to to alternativene haltet.

— Jeg stusser over at vi skal gjøre et veivalg allerede i dag, sa hun, men hun stemte likevel for innstillingen.

Heller ikke styremedlem Roar Tromsdal var fornøyd med utredningen .

— Beslutningsgrunnlaget er ikke godt nok. Det er bare negative konsekvenser som er listet opp for det første alternativet (Campus Namdal, red.mrk), men bare positive for det andre (å bli i eksisterende lokaler, red.mrk), sa han og la til at han ville støtte et forslag om utsettelse. Noe slikt forslag ble ikke fremmet og styret gjorde enstemmig vedtak i tråd med innstillingen.

Vedtaket går dermed ut på at Nord blir i sine eksisterende lokaler i Namsos. Lokalene skal oppgraderes, dette skal utredes videre, og endelig vedtak skal gjøres i desembermøtet.

(LES VIDERE ETTER ANNONSEN)

Bli varslet om siste nytt på mobilen!

LAST NED KHRONO-APPEN HER:
Download on the App Store
Tilgjengelig på Google Play
Statsbyggs skisse for tilleggsbygg i Levanger.
Powered by Labrador CMS