Oljeprisen stiger

Ola Borten Moes oljeformue har steget med to millioner kroner under krigen

Statsrådens Okea-aksjer har steget drøyt to millioner kroner i verdi siden Russlands invasjon av Ukraina, skriver Dagens Næringsliv.

Statsråd Ola Borten Moes aksjeverdi i oljeselskapet Okea har økt kraftig etter Russlands angrep på Ukraina.
Publisert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe er tiende største aksjonær i oljeselskapet Okea som han var med å starte i 2015. Som mange andre oljeselskap har de hatt en kraftig økning i aksjekurs siden Russlands invasjon av Ukraina, skriver Dagens Næringsliv.

For Borten Moes del har aksjeverdien hans i selskapet vokst til 24,4 millioner kroner. Ifølge DN gir det en aksjeverdi som har steget med 2,1 millioner kroner siden 23. februar. Natt til 24. februar kunngjorde Russland-president Vladimir Putin at Russland har gått til militært angrep mot Ukraina. I etterkant har prisene på olje, gass og andre råvarer økt kraftig.

Før angrepet gikk Okea-aksjen for 29.20 kroner. Mandag denne uken var kursen steget til 32 kroner per aksje. Totalt har selskapet steget rundt 300 millioner kroner i verdi og til en markedsverdi på 3,3 milliarder kroner, skriver avisen, som skriver at de har forsøkt å få en kommentar fra statsråden uten å lykkes.

Borten Moe var ansvarlig for forretningsutvikling i Okea frem til 1. oktober 2019. Før han var med å starte opp selskapet i 2015 var han olje- og energiminister. Høsten 2021 ble han forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Jeg har pr. dato ingen bindinger til Okea med unntak av at jeg eier endel aksjer i selskapet. Alle tegningsrettigheter er løst inn, og ansettelsesforholdet er avsluttet, uttalte han til Kapital tidligere i februar.

Mandag morgen lå oljeprisen på 129,80 dollar fatet, som ifølge Finansavisen er det høyeste nivået siden finanskrisen i 2008.

Powered by Labrador CMS