budsjett

Oslo-byrådet vil gi en fast million til psykisk helse-tilbud for studenter  

Etter flere undersøkelser som viser at mange studenter sliter psykisk, foreslår det nye Oslo-byrået å gi en fast årlig million til å styrke samskipnadens helsetilbud.

Oslos sosialbyråd Julianne Ferskaug (t.v.) og helsebyråd Saliba Andreas Korkunc kommer med en gladnyhet til studentene.
Publisert Oppdatert

Torsdag legger det nye Høyre-Venstre-byrådet i Oslo fram sin tilleggsinnstilling til Oslo-budsjettet. Der ligger det inne en varig styrking av det psykiske helsetilbud til SiO, som er samskipnaden for studenter i Oslo-regionen.

Byrådet foreslår å gi en fast tildeling på en million til samskipnadens psykiske helsetilbud.

— Studenter og psykisk helse er to prioriterte områder for byrådet. Vi velger derfor å gi en fast tildeling på en million til Studentsamskipnaden (SiO) som vil være med å skape forutsigbarhet for det psykiske helsetilbudet, sier sosialbyråd Julianne Ferskaug (V) i en pressemelding.

Byrådet viser til hver tredje student sier de har psykiske helseplager, ifølge Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

Mange studenter sier de synes det er vanskelig å be om hjelp ved psykiske utfordringer. Det er derfor viktig at hjelpen er lett tilgjengelig for dem som ønsker den, mener byrådet. 

— Styrker eksisterende tilbud

 — Når vi vet at det er mange studenter som sliter med psykiske helseplager, mener vi det er riktig å sette av midler til å styrke de gode tilbudene som allerede eksisterer. Studentsamskipnaden Oslo (SiO) har et godt utbygd studenthelsetilbud, og vi ønsker her å bidra slik at de kan styrke det psykiske helsetilbudet de har og hjelpe enda flere, sier helsebyråd Saliba Andreas Korkunc (H).

Studentene er glade, men vil ha mer

Leder for Veldferdstinget i Oslo og Akershus Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng sier i en kommentar: 

— Det er kjempefint å se at byrådet gir Velferdstinget gjennomslag ved å sikre SiO psykisk helse øremerkede tilskudd de neste årene. Dette sikrer en forutsigbarhet for tilbudet. Likevel, om byrådet ønsker å styrke tilbudet sammenlignet med i dag, så må tilskuddsbeløpet trappes opp.

Endringsl0gg: Lagt til kommentar fra lederen for Velferdstinget 16.11 kl. 18.02.

Powered by Labrador CMS