koronatiltak

Oslo strammer til. Men byrådet stengte ikke campus

Byrådet strammer kraftig til i Oslo, men det kom ikke nye tiltak spesifikt for universiteter og høgskoler på pressekonferansen mandag kveld.

Byrådsleder Raymond Johansen orienterte om koronasituasjonen i Oslo p enn pressekonferanse i Oslo rådhus mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert).

På en pressekonferanse i Oslo rådhus mandag kl 18.30 orienterte byrådsleder Raymond Johansen om koronasituasjonen i hovedstaden, og om hvilke tiltak som skal gjelde framover.

De nye tiltakene kommer på toppen av allerede gjeldende tiltak, og er i to kategorier; forbud mot besøk av mer enn to personer i private hjem og heldigitale ungdomsskoler og videregående skoler.

Det blir også hjemmeskole på 5.-7. trinn på barneskolen i de bydelene i Oslo som har mest smitte. Dette gjelder til etter påske. De andre tiltakene gjelder til 9. april.

Barnehager og aktivitetsskolen (AKS) stenges ikke, bortsett fra i påskeuken.

— Dette er de mest inngripende tiltakene i Oslo til nå i pandemien. Det er tøft, det er vanskelig, men det er nødvendig, sa byrådslederen.

Det kom ingen nye tiltak spesielt rettet mot universiteter og høgskoler. Dermed er campusene fortsatt åpne, men undervisningen er i all hovedsak digital.

Universitetet i Oslo meldte sent mandag kveld at de på eget initiativ stenger ned fra tirsdag 16.mars kl. 12.00. Du kan lese mer om det her.

Begrenset smitte på campusene

Ved de universiteter og høgskoler i Oslo er det relativt få smittede.

Ved OsloMet er 11 ansatte og 35 studenter ved OsloMet bekreftet smittet av Covid-19 i siden vårsemesteret startet 4. januar i år.

Oversikten inkluderer både studenter og ansatte som har vært på campus og ikke vært på campus da de ble smittet, og det har til nå kun vært enkelttilfeller av smitte, melder OsloMet på sine nettsider.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

I høstsemesteret 2020 var tallene ved OsloMet 74 studenter og 13 ansatte med smitte.

Ved Universitetet i Oslo meldes det om to nye smittetilfeller mandag: En student ved Det humanistiske fakultet og en ved Det medisinske fakultet.

Hittil i mars er det meldt om 4 smittetilfeller blant studenter ved UiO og hittil i år 8 tilfeller.

Ved BI i Oslo har det vært 54 smittetilfeller siden 1. august i fjor og Høyskolen Kristiania har hatt 162 tilfeller siden studiestart i 2020.

Ved VID vitenskapelige høgskole har det vært 22 smittede studenter i Oslo siden høstsemesteret startet.

Ved NMBUs campus i Oslo, Veterinærhøgskolen på Adamstuen, har det ikke vært smittetilfeller i 2021, opplyser NMBU.

På toppen av eksisterende tiltak

Fra før var det strenge tiltak i Oslo. Fra 10. mars ble tiltakene skjerpet og det ble rødt nivå på barnehager og grunnskoler og stopp i alle innendørs fritidaktiviteter for barn og unge. Dette kom i tillegg til allerede eksisterende tiltak som at serveringssteder og butikker har måttet holde stengt (med noen unntak), det har vært skjenkestopp og forbud mot alle arrangementer.

Disse tiltakene er forlenget til 9. april.

Mandag har Helsedirektoratet og FHI også anbefalt felles skjerpet nasjonalt tiltaksnivå gjeldende for alle kommunene i Viken.

Saken er endret kl.22.30 mandag 15.mars med at også Universitetet i Oslo stenger ned fra og med tirsdag 16.mars.

Powered by Labrador CMS