Ansettelse

Ottersen returnerer til Universitetet i Oslo

Rektor ved Karolinska Institutet, Ole Petter Ottersen (67), vender tilbake som professor ved Det medisinske fakultet i Oslo. — Han vil bli forespurt om å påta seg ulike oppgaver i vår organisasjon, sier dekan Hanne Flinstad Harbo.

Ole Petter Ottersen (til h.) var rektor ved Universitetet i Oslo fram til 2017. Her avbildet i forbindelse med inaugurasjonen av nåværende rektor Svein Stølen.
Ole Petter Ottersen (til h.) var rektor ved Universitetet i Oslo fram til 2017. Her avbildet i forbindelse med inaugurasjonen av nåværende rektor Svein Stølen.
Publisert Oppdatert

Siden 2017 har Ole Petter Ottersen ledet et av Sveriges største universiteter, Karolinska Institutet (KI). Den 28. februar er han ferdig som rektor, og da returnerer han til Universitetet i Oslo (UiO).

Det bekrefter dekan ved Det medisinske fakultet på universitetet, Hanne Flinstad Harbo.

Hun skriver i en e-post til Khrono at hun ser fram til å ønske Ottersen velkommen tilbake. På spørsmål om hva han skal gjøre når han returnerer, svarer Harbo:

— Han vil bli forespurt om å påta seg ulike oppgaver i vår organisasjon.

Ønskes velkommen

Ottersens etterfølger i rektorstolen i Oslo, Svein Stølen, ønsker sin gamle kollega velkommen tilbake.

— Ottersen er en sterk fagperson som returnerer til Det medisinske fakultet ved UiO. Jeg ønsker ham hjertelig velkommen og ser frem til at han bruker sin store energi og vilje til UiOs beste.

Ottersen går tilbake til stillingen som professor ved Instituttet for medisinske basalfag, en stilling han ikke har jobbet i siden 1990-tallet.

Personaldirektør Irene Sandlie forklarer at det som regel innvilges permisjon ved overgang til midlertidig stillinger, som et lederverv. Dette gjelder også hvis stillingen ikke er ved UiO.

— Universitetet i Oslo har regler for hvordan man vurderer søknad om permisjon i forbindelse med overgang til annen stilling. Ottersens engasjement som rektor ved Karolinska institutet har vært nettopp det, så permisjonen hans er i tråd med UiOs regelverk, sier Sandlie.

Lang fartstid

Ottersen har tilbrakt nærmest hele arbeidslivet ved UiO. Han var ferdig med sin medisinutdanning ved universitetet i 1980, før han avla sin doktorgrad to år senere. Fra 1982 jobbet han som prosektor ved Anatomisk institutt fram til han i 1992 ble professor.

Siden 90-tallet har Ottersen hatt en rekke lederstillinger. Han har vært bestyrer for Anatomisk institutt fra 1997 til 1999, prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet fra 2000 til 2002 og leder for Senter for molekylærbiologi og nevrovitenskap fra 2002 til 2009. Da han tok over som rektor ved Universitetet i Oslo. Den stillingen hadde han i to perioder til 2017.

Khrono har forsøkt å komme i kontakt med Ottersen på telefon og e-post en rekke ganger, uten å få svar.

Powered by Labrador CMS