studentboliger

Planlegger for 1200 studentboliger i Stavanger

Studentsamskipnaden i Stavanger håper å gjøre byen til en mer attraktiv studentby med bygging av nye studentboliger de neste tre årene.

Studentsamskipnaden i Stavanger planlegger for 1200 nye studentboliger innen 2025.
Publisert

I Stavanger står 230 personer på venteliste for å få en plass i studentbolig. Det ønsker nå Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) å gjøre noe med. De planlegger nå for 1200 nye studentboliger innen 2025.

— Med så mange på venteliste så merker vi at det attraktivt med studentboliger. Vi er allerede godt i gang med å bygge 120 nye som står klar i august, så utfordringen er å få lov å bygge mer, sier administrerende direktør i SiS, Elisabeth Faret til Khrono.

Det var Rogalands avis som først omtalte planene for over 1200 nye studentboliger.

Har funnet sitt konkurransefortrinn

Faret peker på at byer som Bergen, Trondheim og Oslo har mange tilreisende studenter der det ofte kan være langt fra bolig til studiested. I Stavanger jobber de for å bygge nære studiestedene, som inkluderer Universitetet i Stavanger, Bi, Noroff, kunstskolen og VID vitenskapelige høgskole, som flytter fra Sandnes til Kampen til høsten.

— Vi kan aldri bli som Bergen, Trondheim og Oslo, men vi kan bli unike på vårt område, sier Faret.

Ideelt sett bygger de slik at det er gåavstand fra bolig til studiested.

— Vårt konkurransefortrinn som studentby er å ha det tett. Akkurat som mange ønsker å bo i nærheten av jobben så ser vi at studentene på lik linje ønsker å bo nært studiestedet, sier SiS-direktøren.

Mer attraktivt for studenter

Faret ser at det er stor etterspørsel på studentboliger i Stavanger. Noe ventelisten også viser. Hun mener bosituasjonen gjør det mer attraktivt å velge Stavanger som studentby.

— Det er attraktivt å bo på campusområde. Det ser vi også med studenter i for eksempel Egersund som velger å bo i studenboliger og pendle hjem i helgene. Samtidig får du hele opplevelsen som student med å bo i nærheten av andre studenter og med aktiviteter i nærheten. Det kan gjøre det lettere å velge Stavanger som sted å studere, sier hun.

Hadde det vært opp til SiS hadde de tatt første spadetak på de neste boligene allerede i morgen. SiS ønsker 1000 nye studentboliger på campus ved UiS og 200 nye studentboliger på Kampen der VID vitenskapelige høgskole kommer til høsten.

— Men det er politikk i dette med å få tak i tomtene før vi kan begynne. Vanligvis tar det to år fra planlegging til det er bygd ferdig, forklarer Faret.

Powered by Labrador CMS