Rekordmange studenter har søkt dette stipendet

160 studenter har søkt om stipend fra KS til å skrive masteroppgave. Det får forskningsdirektøren til å juble.

Kristin Weidemann Wieland.

— Dette er svært gledelig, sier Kristin Weidemann Wieland.

Hun er direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS (kommunesektorens organisasjon).

I år har 160 studenter søkt om masterstipend fra KS, og det er nettopp det Weidemann Wieland synes er svært gledelig. I fjor var det tilsvarende tallet 50. Antall stipender som deles ut hvert år er bare seks, og dermed er konkurransen stor.

I en artikkel på KS' egne sider, forteller direktøren at interessen fra de ulike studieretningene kan tyde på at kommunal sektor har større oppmerksomhet i dag enn tidligere.

Søknadene som har kommet inn har nemlig stor spredning både i tematikk og utdanningsinstitusjoner.

Innholdet varierer fra klima til rehabilitering og digitalisering av helsesektoren. Byutvikling og problemstillinger knyttet til teknologisk utvikling i kommunene er også blant prosjektsøknadene

— Alle søknadene dette semesteret har vist prosjektbeskrivelser av høy relevans for KS. De utvalgte oppgavene blir senere brukt i de ulike interesseområdene, noe vi ser på som en betydelig styrke, sier Kristin Weidemann Wieland.

— Det er nyttig for oss med et nytt blikk på temaer innen KS-områdene. Vi ønsker å gjøre det bedre for alle som jobber i kommunal sektor, og heve relevansen av dette. Vi ser frem til å kunne dele ut stipend til vårens seks studenter, fortsetter direktøren.

Powered by Labrador CMS