styremøte oslomet

Rektoravgang og Romerike-campus

Hva skal være det faglige innholdet på OsloMets nye campus på Romerike? Det står på sakskartet når universitetsstyret møtes torsdag og fredag.

Styret ved OsloMet på omvisning på universitetets campus på Kjeller i fjor, her på Institutt for produktdesign.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved OsloMet har møte over to dager, 6. og 7. mai, begge dager fra kl 9. Møtet kan følges direkte nederst i denne saken.

Inntil nyheten om at Curt Rice slutter som rektor ved OsloMet sprakk onsdag, var det den nye campusen på Romerike og hvem som skal flytte inn der som var saken det var knyttet mest interesse til.

Foreløpige innspill viser at flertallet av fakulteter og sentre ved OsloMet ikke har særlig lyst til å flytte faglig virksomhet fra Pilestredet til Romerike.

Rice selv ønsket å samlokalisere OsloMet i Oslo sentrum, men styret vedtok 12. mars i fjor at universitetet skal ha en fullverdig campus på Romerike, men ikke på Kjeller, der OsloMet har studiested i dag.

Når Rice blir rektor på NMBU 1. august, må i første omgang stedfortredende rektor Nina Waaler og deretter ny OsloMet-rektor sørge for at styrevedtaket blir gjennomført.

På styremøtet torsdag og fredag skal det også vedtas en innkjøpsstrategi. OsloMet handler årlig for flere hundre millioner kroner og innkjøpsstrategien inneholder mål, strategier og prinsipper for hvordan universitetet skal organisere, styre og gjennomføre sine innkjøp.

På sakskartet:

  • Faglig innhold i Campus Romerike
  • Innkjøpsstrategi OsloMet 2024
  • Forlengelse av midlertidig forskrift om tillegg til forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - Storbyuniversitetet
  • Diverse protokoll- og referatsaker
  • Årsrapport AMU 2020
  • Rektors orienteringer
  • Eventuelt

Styredokumentene finnes her.

Powered by Labrador CMS