Khrono 10 år

Rektorer sang og talte på Khronos bursdagsfest

Khrono fyller 10 år i år og feirer litt rundt omkring. Torsdag var det fest i Bergen.

Rektor og redaktør på scenen under Khronos bursdagsfeiring: Fra venstre: Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen og bursdagsbarn. Tove Lie.
Rektor og redaktør på scenen under Khronos bursdagsfeiring: Fra venstre: Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen og bursdagsbarn Tove Lie.

Khrono lar det ikke gå upåaktet hen at avisa fyller 10 år i år.

Med ballonger, taler, hilsener og mingling ble bursdagen først markert i Oslo 20. april. Torsdag var det så duket for å feire Khrono i Universitetsaulaen i Bergen.

Selve bursdagen var lørdag 22. april. Da startet det som blir betegnet som litt av et medieeventyr. Fra redaktør Tove Lie satt mutters alene i redaksjonen til økt satsing, vekst og i dag om lag 16 ansatte.

Etter en feiende flott fanfare, ønsket Tove Lie velkommen til de innbudte gjestene. De inviterte var kilder, kolleger, konkurrenter og gode hjelpere. Innimellom fikk de godt tid til å spise, drikke og snakke med hverandre — og kanskje også tipse Khronos journalister om gode saker

Rektor Gunnar Yttri ved Høgskulen på Vestlandet sto for det musikalske innslaget.
Rektor Gunnar Yttri ved Høgskulen på Vestlandet sto for det musikalske innslaget.

På torsdagens markering var det taler ved rektorene Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen og Øystein Thøgersen ved Norges Handelshøyskole.

Redaktør Frøy Gudbrandsen fra Bergens Tidende var også en av talerne.

I tillegg ble det avspilt opptak av en rekke kjente personer som både med klar tale og glimt i øyet roste Khrono for hva avisa har oppnådd i disse ti årene:

Universitetet i Bergen er nå den institusjonen, som sammen med OsloMet er de to tyngste finansiørene i avisen.

11 universiteter og høgskoler finansierer i dag avisa, som stadig øker i omfang. I trafikk ligger Khrono akkurat nå 20 prosent foran fjoråret, og øker i antall sidevisninger for 11. år på rad. Litt av hvert å feire for den aktive 10-åringen med andre ord.

Powered by Labrador CMS