Avtroppende rektor Frank Reichert overrakte rektorkjedet til Sunniva Whittaker, som overtar rektorjobben 1. august. Foto: Skjermdump fra video på uia.no

Rektorkjedet overrakt i Agder

Rektorskifte. Hun tiltrer først i august, men Sunniva Whittaker på Universitetet i Agder kan allerede smykke seg med rektorkjedet hun har overtatt fra avtroppende rektor Frank Reichert.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved Universitetet i Agder skjedde kjedeoverrekkelsen tirsdag 18. juni. Da fikk påtroppende rektor Sunniva Whittaker rektorkjedet fra Frank Reichert.

Whittaker vant rektorvalget i februar og tiltrer 1. august, sammen med tre viserektorer som ble ansatt på styremøtet 17. juni.

I avskjedstalen la Frank Reichert spesielt vekt på den nære kontakten med studentene.

— Uten dere studenter kan vi stenge hele butikken, sa Reichert, ifølge nyhetssaken på uia.no med tittelen «Studentenes rektor takket av».

Reichert oppfordret UiA til å arbeide videre med samskaping og å sette pris på mangfoldet blant studenter og ansatte.

Vil hegne om de langsomme tankene

Sunniva Whittaker takket i sin tale Reichert for hans uhøytidelige form og for det gode samarbeidsklimaet i dekangruppen.

Som universitetet må vi løfte fram det nysgjerrighetsdrevne arbeidet og hegne om de lange tankene og den langsomme tiden.

Sunniva Whittaker

— Gjensidig vilje og respekt er sterkt tilstede og det kommer ikke av seg selv, understreket hun og lovet å bygge videre på arbeidet som er gjort.

— Som universitetet må vi løfte fram det nysgjerrighetsdrevne arbeidet og hegne om de lange tankene og den langsomme tiden, sa Whittaker.

Sunniva Whittaker (58) kommer fra stillingen som dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder.

Hun kom til UiA fra Norges Handelshøgskole (NHH) for snart to år siden. Hun var prorektor ved NHH 2013-17 og før det instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH i 10 år.

Vil heller forske

Frank Reichert ønsket ikke å stille til gjenvalg. Det ga han beskjed om allerede i oktober 2018.

— Jeg blir 62 år neste år, noe som betyr at jeg har 8 år igjen som kollega og professor. Jeg vil veldig gjerne fullføre drømmen min og igjen bli en nysgjerrig forsker. Etter 12 år i topplederposisjoner må jeg nok bruke litt tid for å oppnå et akseptabelt nivå igjen. Det er mange mulige forskningstemaer, men jeg mener at å forske på universitetsrollen i fremtidige samfunn – 10 til 20 år frem i tid, sa han da.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS