ansettelse

Roar Olsen er ny Sikt-direktør

Den nye tjenesteleverandøren for kunnskapssektoren skal ledes av nåværende direktør i Unit, Roar Olsen.

Roar Olsen har vært direktør i Unit siden opprettelsen i 2018.
Publisert Oppdatert

Roar Olsen har fredag blitt utnevnt som ny direktør for Sikt - kunnskapssektorens nye tjenesteleverandør.

Den nyopprettede organisasjonen har fått ansvaret for IKT og forskningsdata etter en samordning av NSD, Uninett og Unit.

Fakta

Sikt

  • Sikt blir etablert 1. januar 2022.
  • Hovedkontor blir i Trondheim, med avdelingskontorer i Bergen og Oslo.
  • Sikt vil bestå av Uninett AS, Norsk senter for forskningsdata AS (NSD) og deler av Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.
  • Kilde: Sikt

— Den nye tjenesteleverandøren til kunnskapssektoren blir en utrolig spennende virksomhet som jeg gleder meg til å lede og utvikle sammen med de mange dyktige ansatte i alle tre virksomheter som nå samles i Sikt, sier Roar Olsen, påtroppende Sikt-direktør i en pressemelding.

Olsen har utdanning fra Krigsskolen og en MBA i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.

Han kommer fra jobben som direktør i Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning. Han har tidligere vært administrerende direktør i Uninett AS og divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse og leder av Altinn.

— De tre virksomhetene leverer allerede solide tjenester av høy kvalitet, og ved å samle alle i én virksomhet vil vi kunne levere enda mer helhetlige og sammenhengende tjenester som kommer brukere og institusjoner i kunnskapssektoren til gode, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS