universitetet i bergen

Robert Rastad går av som universitets­­direktør

Robert Rastad går til stilling som direktør i rådgivningstjenesten i PwC Bergen.

Robert Rastad har vært universitetsdirektør siden 2021.

Robert Rastad kom til Universitetet i Bergen (UiB) som universitetsdirektør i januar 2021. Da kom han fra en stilling som kommunaldirektør ved byrådsleders avdeling i Bergen kommune.

Nå går han til en ny stilling som direktør i rådgivningsenheten i PwC i Bergen. Han vil tiltre den nye stillingen 1. august, melder UiB i en pressemelding.

Overfor Khrono beskriver den avgåtte direktøren en svært krevende tilværelse etter at han begynte ved Universitetet i Bergen.

— Å starte ved Universitetet i Bergen har jeg sagt flere ganger har vært som å forsøke å drikke vann fra en brannhydrant. Det har vært utrolig mange spennende oppgaver og mange folk å bli kjent med. Men det ble en spesiell start, fordi jeg kom inn under pandemien og rektoren som ansatte meg gikk av til lunsj på min første arbeidsdag, sier han.

Hadde andre erfaringer

Da Rastad ble ansatt, sa han til Khrono at han ikke hadde dyp kjennskap til akademia, men la til:

— Jeg har andre erfaringer, er vant til store prosesser, og kommer fra en annen stor og kompleks organisasjon. Så vet jeg at det er mange flinke ansatte ved UiB som virkelig kan akademia, sa Rastad til Khrono i september 2020.

Rastad kom til universitetet midt under pandemien.

— Det tok fem måneder før jeg kunne treffe direktørene mine fysisk for første gang. I tillegg til pandemien fikk vi studenter fra Russland og Ukraina å håndtere samtidig som det budsjettmessig har vært betydelige utfordringer å håndtere. Oppi dette var det akkurat innført et nytt økonomisystem som har hatt betydelige problemer i oppstarten, sier Rastad.

— Så det er ikke med tungt hjerte du velger å gå fra UiB?

— Jeg har blitt tatt godt imot ved Universitetet i Bergen og jeg har fått veldig stor respekt for kollegaer både på faglig og administrativ side. Derfor er det trist å måtte forlate dem på denne måten, men jeg nå fikk jeg en mulighet som jeg føler jeg ikke kunne takke nei til, sier Robert Rastad.

Slipper arbeidsplikt

Rektor Margareth Hagen takker Rastad for den jobben han har gjort som universitetsdirektør.

– Rastad er en engasjert og erfaren leder som har gjort en solid innsats ved UiB. Vi ønsker han alt godt og lykke til når han nå har valgt å gå videre til andre utfordringer hos PwC, sier hun i pressemeldingen.

Tore Tungodden, assisterende universitetsdirektør, vil fungere i stillingen inntil ny universitetsdirektør er ansatt. Rastad vil ifølge pressemeldingen være fritatt fra arbeidsplikten i oppsigelsesperioden, som er på tre måneder.

Om den nye stillingen sier Rastad at dette har vært en mulighet han har sett for seg i lang tid.

— Helt fra jeg studerte ved Universitetet i Bergen har jeg vært interessert i arbeids- og organsasjonspsykologi. Og jeg har opp gjennom hele min yrkekarriere tatt oppdrag ved siden av som handlet om dette fagfeltet. I fjor høst begynte jeg å tenke på denne muligheten igjen og fikk nå et tilbud som jeg ikke kunne si nei til, sier Robert Rastad.Powered by Labrador CMS