ny jobb

Rotevatn blir ny direktør for Musea på Sunnmøre

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har sagt opp jobben som dekan ved Høgskulen i Volda. Nå venter direktørjobb ved Musea på Sunnmøre.

Ny jobb: Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er ansatt som administrerende direktør i regionmuseet på Sunnmøre, forteller de i en pressemelding.

Det er Møre-Nytt som først omtaler saken.

Rotevatn sier til Khrono at hun er kjempeglad for den tillitten styret og de ansatte ved museene nå har vist henne.

— Musea på Sunnmøre har et sterkt fagmiljø med stor kompetanse på kunst, arkiv og museum. Jeg kommer til et supersterkt fagmiljø, og skal få lov å være med å utvikle denne nye konsolideringen av mange sterke museumsmiljø i området, sier Rotevatn.

— Høy fagkompetanse

Hun trekker fram at det handler om 13-14 museumsmiljøer, alt fra jugundstil senteret i Ålesund, Ytste Skotet, på vei til Geiranger, for mange kjent fra «Der ingen skulle tru..», kunstmuseet KUBE og ulike bygdetun blant annet.

— Her er det høy fagkompetanse, forskning og spennende formidling, og alt jeg er glad i, sier Rotevatn.

Og så legger hun til:

— Og så var det godt å få lukket den døra til Høgskulen i Volda. Det har vært et 9 måneders langt mareritt som jeg er veldig glad for å være ferdig med. Jeg leverte oppsigelsen i går, og skal inn i en dialog om avslutningen, sier Rotevatn.

Les også: Rotevatn langar ut mot leiinga etter at dekanstilling i Volda må lysast ut på nytt

Tiltrer så raskt som mulig

Rotevatn skal tiltre stillingen så snart som mulig.

Et enstemmig styre er glad for at Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har takka ja til stillingen og vi ser fram til et godt samarbeid, melder styret i pressemeldingen.

Det nye regionmuseet Musea på Sunnmøre er etablert gjennom en fusjon mellom stiftelsene Sunnmøre Museum, Kulturkvartalet og Folkemusikkarkivet for Møre og Romsdal. Museet har 40 ansatte, med hovedkontor i Ålesund.

På grunnlag av den gjennomførte konsolideringsprosessen foreligger det ambisiøse utviklingsplaner, heter det videre i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS