innovasjon

Samarbeider om student-entreprenørskap i vest

Rektorene Dag Rune Olsen ved UiB, Berit Rokne ved HVL og Øystein Thøgersen ved NHH innleder samarbeid om studententreprenørskap.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyvinningen har fått det internasjonale navnet Bergen Entrepreneurship Academy. Målet er å utvikle utdanningstilbud innenfor innovasjonsfeltet på tvers av de tre institusjonene.

Opp og fram

— Skal Vestlandet få fram nye gründere, er det helt avgjørende at HVL, NHH og UiB er på banen. Vi må legge til rette for tverrfaglig aktivitet mellom studentene ved de tre institusjonene. Og fagfeltet må løftes opp og fram, slik at studentene ser hvilke muligheter fag som innovasjon og entreprenørskap gir dem, sier Therese E. Sverdrup, prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid ved NHH til avisen NHH Bulletin.

Satsingen blir et tett samarbeid med studenter, arbeids- og næringsliv på Vestlandet. Prosjektet innebærer utvikling av en nett-tjeneste som skal vise frem utdanningstilbud og møteplasser for innovasjon og entreprenørskap. Samtidig skal det legges til rette for nye utdanningstilbud innen de samme områdene.

Første konferanse i år

Det skal også arrangeres en årlig studententreprenørskapskonferanse. Den første konferansen går av stabelen allerede 27.oktober, der studententreprenørskapsakademiet skal lanseres.

Konferansen blir ifølge NHH Bulletin en panelsamtale mellom rektorene ved de tre utdanningsinstitusjonene, studentgründere og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

— Gjennom Bergen Entrepreneurship Academy vil vi synliggjøre tilbudet som allerede finnes innen innovasjon og entreprenørskap for de rundt 40 000 studentene, sier Therese Sverdrup til avisen.

Powered by Labrador CMS