Institutt for Strategi og ledelse ved NHH beklaget onsdag den uheldige hendelsen. Kommentarene skal ha kommet fra en ekstern sensor. Arkivfoto: Hallvard Lyssand

Sensor ved NHH glemte å fjerne personlige notater. Det skapte reaksjoner.

Eksamen. En rekke NHH-studenter fikk tirsdag tilgang til en av eksamensensorenes personlige notater. En instituttleder ved NHH kaller kommentarene uakseptable.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen kunne en rekke studenter ved NHH lese gjennom flere sensorkommentarer på sine eksamensbesvarelser på den digitale eksamensplattformen WISEflow. «Intern sensor 1» hadde nemlig glemt å slette egne kommentarer, som var ment til egen bruk. Hendelsen skapte reaksjoner blant studentene.

Dette var K7 Bulletin som meldte om denne saken onsdag ettermiddag.

Slettet samme dag

Dette er noen av kommentarene som ble synlig for studentene ved NHH ved en feil: «haha», «liker teite kommentarer han her ...» og «tuller du?».

Bakgrunnen er at en av sensorene i faget markedsføring ikke fjernet egne notater før flere av studentene fikk tilbake eksamensresultatet. Kommentarene var skrevet for sensors eget bruk under gjennomgang av eksamensbesvarelsene.

Ifølge K7 Bulletin ble kommentarene slettet i løpet av tirsdagen, men før den tid ble en rekke av dem tatt bilde av og lagt ut på Jodel.

— Kommentarene er uakseptable

En anonym student skriver blant annet følgende om hendelsen i en e-post til K7 Bulletin:

– Jeg oppdaget tirsdag at vi hadde fått tilbakemelding på hjemmeeksamen. Som følge av dette ønsket jeg å se begrunnelse på karakteren jeg hadde fått tildelt. Der merket jeg meg at det var mulig å få se tilbakemelding på eksamen. Det må bemerkes at dette var før jeg hadde bedt om begrunnelse.

Institutt for Strategi og ledelse ved NHH beklaget onsdag den uheldige hendelsen. Kommentarene skal ha kommet fra en ekstern sensor.

– Kommentarene er uakseptable. Det er ikke slik sensorer skal kommentere deler og avsnitt i studentbesvarelser. Disse skal være faglig fundert, ikke subjektive, ladede beskrivelser, skriver administrasjonssjef ved instituttet, Elaine Pedersen, i en kunngjøring.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS