valg 2021

Senterpartiet svarer om Nesna: — Det er politisk vilje det står på

Senterpartiet mener den mest ønskelige modellen for utdanning i Nesna er å reetablere en høgskole der.

Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand sammen med Halvor Hilmersen foran standen til Gjenreis Høgskolen i Nesna på Arendalsuka.
Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand sammen med Halvor Hilmersen foran standen til Gjenreis Høgskolen i Nesna på Arendalsuka.

Det er ikke bare bare å reetablere Høgskolen på Nesna, kunne administrerende direktør i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) nylig fortelle i Khrono. Likevel lover flere politikere at de skal få til nettopp det.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Det er politisk vilje det står på, svarer utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet (Sp), Marit Knutsdatter Strand, på telefon fra Arendalsuka.

— Viktig symbolsak

Strand sier til Khrono at de er enige i at man må følge noen spilleregler for å få dette til, men mener det er åpenbart at behovet er der.

— Da må vi stille de verktøyene vi har til rådighet for å få det til. Folk er nok forberedt på at det likevel vil ta tid, sier hun.

— Jeg har akkurat vært å hilst på dem som står på Nesna-stand her i Arendal. Der er det noen virkelige ildsjeler, med så godt pågangsmot! Sp er klare nå i innspurten av valgkampen på å synliggjøre hvorfor Nesna er en viktig symbolsak for hele Norge, sier hun.

Mener man bør planlegge for høgskolemodell

— Hvilken modell for en reetablering er det dere konkret satser på?

— Vi er åpne for alle løsninger. Å reetablere en egen høgskole er på en måte det mest krevende alternativet, men det er også det vi mener man må planlegge for, for å sikre at utdanningsmiljøet på Nesna er oppe og går. Flere utdanningsinstitusjoner har luftet ideen om å være tilstede i Nesna. Khrono nevner for eksempel UiT. Det er grunn til å si til de institusjonene som har kompetanse og gode fagmiljø, at de burde se om de kan hente nytte av miljøet i Nesna. Det er ennå ikke helt borte, men jo lenger tid som går, før man får opp noe nytt, jo større sjanse er det for at folk forsvinner, sier hun.

— Hva tenker du bør være politikernes rolle i denne saken?

— Her må vi skille klinten fra hveten. Politikere har et ansvar for å sørge for at det er nok lærere og sykepleiere, og at det finnes nok tilbud som bidrar til det. Utdanningen i Nesna har vært kjempeviktig for Nordland og Nord-Norge. Her må politikerne ta sitt ansvar, sier hun.

Powered by Labrador CMS