rektorjobb

Solheim Hansen eneste søker ved Nord universitet

Hanne Solheim Hansens navn er det eneste navnet på den veldig korte søkerlisten til stillingen som rektor ved Nord universitet i neste fireårsperiode.

Hanne Solheim Hansen har vært rektor ved Nord universitet siden januar 2019 og søker nå om fire nye år i stillingen.
Publisert

Søknadsfristen for stillingen som rektor ved Nord universitet gikk ut 1. februar, og på søkerlisten står ett eneste navn: Dagens rektor Hanne Solheim Hansen.

Hun varslet før jul i Khrono at hun kom til å søke.

— Det er en veldig meningsfull og givende jobb og jeg opplever at vi i ledergruppen får ting til, sa hun 15. desember.

Solheim Hansen har hatt rektorstillingen siden 18. januar 2019, da forgjengeren Bjørn Olsen gikk på dagen. Hun var først konstituert fram til sommeren samme år, før hun ble ansatt som rektor for perioden 2019-23.

Hun har stått i stormen som rektor, og sa dette om hva som har vært det mest krevende:

— Prosessen rundt Nesna, som jo først handlet om å legge ned et studiested med de konsekvensene det ville få for våre ansatte og studenter. Det var tøft. Så har vi jo måttet snu, og nå er vi inne i et godt spor. Nå jobber vi i lag og med de samme mål som de lokale på Nesna, sa hun i da hun fortalte at hun søker rektorjobben.

Beklager manglende søkere

Styreleder Øyvind Fylling Jensen skulle gjerne hatt flere søkere.

— Jeg beklager at vi bare har en søker til stillingen. Samtidig har jeg registrert at det også ved andre universitet med sittende rektor er få søkere til jobben. Ansettelsesutvalget kommer selvsagt til å gjennomføre en grundig prosess med den ene søkeren vi har. Det er en særdeles viktig og spennende stilling som har betydning både for regionen og for Nord universitet. Styret vil være klar på sine forventninger til rektor ved tilsettingen, sier han i en pressemelding fra Nord universitet.

Fylling-Jensen leder ansettelsesutvalget, som skal levere sin innstilling til styremøtet ved Nord universitet 10. mars.

Flere uten motkandidater

Nord universitet er ikke det eneste der sittende rektor er eneste kandidat for en ny periode.

Ved Universitet i Stavanger var det tre søkere til rektorstillingen før jul, men Klaus Mohn var eneste kvalifiserte søker og ble ansatt 8. desember.

Ved Universitetet i Agder var dagens rektor Sunniva Whittaker eneste kandidat ved rektorvalget nettopp, og hun ble valgt på «walk over» 21. januar.

Det er også andre eksempler, blant annet hadde rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, ingen motkandidater da han stilte til valg for en ny periode i 2021. Det hadde heller ikke tidligere rektor Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet da hun stilte til gjenvalg i 2017.

Powered by Labrador CMS