universitetet i Agder

Whittaker får fire nye år

Sunniva Whittaker fortsetter som rektor ved Universitetet i Agder og får med seg Hans Kjetil Lysgård som prorektor.

Sunniva Whittaker fortsetter som rektor fram mot 2027 og Hans Kjetil Lysgård blir prorektor.
Publisert Oppdatert

Da fristen for å fremme kandidater til rektorvalget ved Universitetet i Agder (UiA) gikk ut 22. januar, viste det seg at eneste kandidat var dagens rektor Sunniva Whittaker. Hun stilte sammen prorektorkandidat Hans Kjetil Lysgård, som i dag er viserektor for forskning og tverrfaglige satsinger.

I og med at de ikke fikk noen motkandidater er de to nå ansett som valgt i et team som rektor og prorektor. Dette i følge valgreglementet ved UiA, som sier at minst to rektor- og prorektorlag må stille til valg for at valget skal gjennomføres. Det blir dermed ingen valgkamp og heller ikke noe av valget skulle ha foregått siste uken i februar.

Whittaker varslet rett før jul at hun ville stille for en ny periode som rektor, og 20. januar ble det kjent at hun stilte i team med Lysgård.

— UiA er en veldig flott organisasjon som jeg er veldig glad for å få fortsette å lede, sier hun nå når resultatet er klart.

Det blir ikke noe av de planlagte valgmøtene, men Whittaker sier at de likevel skal ha noen møter rundt på universitetet for å fortelle om veien videre.

Ble rektor i 2019

Whittaker har vært rektor ved UiA siden 1. august 2019, og kom da fra stillingen som dekan ved UiAs Fakultet for humaniora og pedagogikk. Før dette var hun prorektor ved Norges handelshøyskole (NHH) i perioden 2013-17 og instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH i 10 år.

Whittaker er dessuten styreleder i Universitets- og høgskolerådet, der styreperioden går ut til sommeren. Hun er også medlem av styret ved Sørlandet sykehus.

Hans Kjetil Lysgård har vært viserektor for forskning og tverrfaglige satsinger siden høsten 2019. Han er professor i samfunnsgeografi, og kom til stillingen fra Fakultet for samfunnsvitenskap ved UiA.

I september i fjor vedtok styret ved UiA at universitetet fortsatt skulle ha valgt rektor. Vedtaket ble gjort med 10 mot 1 stemme og skal gjelde på ubestemt tid, inntil styret eventuelt vil ta opp styreingsformen på nytt.

Powered by Labrador CMS