norske navn

Språkrådet ber Oslo Science City om å bytte navn

Vitenskapsområdet Oslo Science City bør ha et norsk navn, krever Språkrådet. Styreleder Svein Stølen foreslår heller en norsk forklaring på navnet.

Statsminister Erna Solberg på åpningen av Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, i fjor.

Prosjektet Oslo Science City er et prosjekt som har som mål å etablere området fra Ullevål, Gaustad og Blindern, Marienlyst til og med Majorstuen som et sammenhengende kunnskaps- og innovasjonsdistrikt i Oslo, skriver Uniforum.

Prosjektet ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg (H) for et år siden.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Nå har de fått streng beskjed fra Språkrådet om å bytte navn, i likhet med forskningssenteret Ocean Space Centre på NTNU.

Språkrådet sendte brev til Oslo Science City om dette i februar, men fikk først svar etter en purring i juli. Styreleder Svein Stølen skriver i et brev at de foreslår å legge til en norsk forklaring, og kalle prosjektet «Oslo Science City – Kunnskapsbyen i Oslo».

For språkdirektør Åse Wetås er ikke dette godt nok.

— Offentlige virksomheter jobber på vegne av alle oss som bor i Norge. Da forventer vi at de bruker et språk som gjør at vi forstår hva de holder på med. Det er likevel ingenting i veien for at de kan bruke en engelsk versjon av navnet i en internasjonal sammenheng, sier hun til Uniforum.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS