Studentene fyller hver sin 20 prosent stilling i YI2. Her fra et arbeidsmøte tidligere i år. Fra venstre: Karl Wiik, Tine Salsnes, Marius Egeland, Kristoffer Kruithof, Erlend Flatland, Thomas Hansen, Henning Stea, Emil Skaufel, Halvor Smørvik. Foto: YI2
Studentene fyller hver sin 20 prosent stilling i YI2. Her fra et arbeidsmøte tidligere i år. Fra venstre: Karl Wiik, Tine Salsnes, Marius Egeland, Kristoffer Kruithof, Erlend Flatland, Thomas Hansen, Henning Stea, Emil Skaufel, Halvor Smørvik. Foto: YI2

Startet opp studentbedrift i februar – har omsatt for over 800.000 kroner

Suksess. To studenter ved Universitetet i Agder har ti ansatte under seg i studentbedriften Young Industrial Innovators (YI2), og har omsatt for over 800.000 kroner i år.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karl Wiik studerer økonomi og administrasjon ved Universitetet i Agder, og i februar i år startet han opp studentbedriften Young Industrial Innovators sammen med studiekameraten Fredrik Bringager.

— Vi er selvsagt glade for at det har gått så bra med bedriften, sier Wiik som er økonomiansvarlig for bedriften.

Vi har en regel om at man må være student for å være ansatt hos oss. Den regelen har vi laget selv, så vi har på en måte bestemt for egen skjebne

Fredrik Bringager

Retter seg mot industrien

Bedriften er et såkalt studentkonsulentselskap, som tilbyr ulike tjenester til industribedrifter på Sørlandet.

— Vi retter oss mot industrien. Et eksempel på en tjeneste vi tilbyr kan være at vi ser på produksjonen til et selskap, skriver en rapport som inneholder det vi har funnet ut og kartlagt, før denne leveres til bedriften, forteller Wiik.

I begynnelsen var det bare Wiik og Bringager som var ansatt i bedriften. Et samarbeid med Grimstad-bedriften Mechatronics Innovation Lab dannet grunnlaget for etableringen.

Rundt ni måneder etter oppstarten har de to gründerne ti ansatte under seg, som alle har hver sin 20 prosents stilling. Det er Bringager som er YI2s daglige leder.

Et Yi2-team på plass hos bedriften CG Glass for å analyserte produksjonslinjen. Foto: YI2
Et Yi2-team på plass hos bedriften CG Glass for å analyserte produksjonslinjen. Foto: YI2

— Vi har satt en grense på 20 prosent for at ikke jobben skal gå utover studiene. Vi holder oss også unna jobbing i eksamensperiodene, forteller Bringager.

Må selge seg ut

Etter å ha omsatt for over 800.000 kroner på ni måneder, ser de to gründerne lyst på bedriftens fremtid. Men om to og et halvt år er de ferdige å studere og blir således nødt til å selge seg ut.

— Vi har en regel om at man må være student for å være ansatt hos oss. Den regelen har vi laget selv, så vi har på en måte bestemt for egen skjebne, sier Bringager og flirer.

YI2 er opprettet som et aksjeselskap og tar altså konsulentoppdrag for bedrifter på Sørlandet innen teknologi, innovasjon og strategi. Blant bedriftene som har gitt YI2 oppdrag finner vi blant andre Elkem, Smart Inspection, CG Glass og Optilift.

— Vi har inntrykk av at oppdragsgiverne våre synes det er kjekt å få konsulenthjelp av dyktige studenter. Og så er det jo en veldig fin måte for oss studenter å knytte kontakter til bedriftene, sier Bringager.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS