hybel.no

Startet som et enkelt studentprosjekt. Selger for flere titalls millioner

For over 20 år siden fikk en gjeng studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) en lys idé om at det ville vært smart med en plattform på nettet der utleiere og leietagere kunne finne hverandre.

Hybel.no har gått fra null til flere titalls millioner kroner på litt over 20 år. Dete hele startet som et enkelt studentprosjekt.
Publisert

Nå, over 20 år senere, selger medgründer og Hybel.nos største eier, Christian Rasmussen, en del av sine aksjer når Visma kjøper halvparten, samt muligheten til å kjøpe resten.

Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

Tredobling

De siste årene har Hybel.no tredoblet omsetningen.

— Bransjen vi jobber i er interessant for mange. Det gjenspeiles i forventninger om videre vekst, sier Christian Rasmussen, som eier 39 prosent av aksjene.

Hybel.no ble et eget selskap først i 2011, og drevet på hobbybasis frem til 2015.

I fjor nærmet Hybel AS seg ti millioner kroner i omsetning og et resultat på nærmere en million kroner, skriver DN.

Naturlig verdiutvikling

Det er ikke nøyaktig kjent hva Visma må betale for å kjøpe seg inn i Hybel.no, men da Obos kom inn på eiersiden for fire års siden ble selskapet priset til 25 millioner kroner.

— Med den kraftige utviklingen selskapet har hatt de seneste årene er det naturlig at det har vært en verdiutvikling i selskapet siden den gang, sier Eivind Gundersen til Dagens Næringsliv.

Gundersen er styreleder i Visma.

— Markedsplassen skal vi definitivt satse videre på. Det er den raskest voksende utleieplattformen i konkurranse med Finn.no. Dette er en helhet, og hybel.no er viktig måte å skaffe flere utleiere på, sier han.

Christian Rasmussen, som startet dette som NHH-student ved årtusenskiftet, drar trolig inn flere titalls millioner kroner på salget. Han fortsetter å arbeide i selskapet.

— Jeg er superentusiastisk til å bli en del av Visma-konsernet, sier han til DN.

Powered by Labrador CMS