Handelshøyskolen BI

Stor søkervekst ved BI

Handelshøyskolen BI opplever en søkervekst på over 20 prosent. Særlig mange søker seg til Bergen.

Kontaktkonferanse. Ingeniørenes hus. Inge Jan Henjesand, rektor BI
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag klokken 9 legger Samordna opptak fram de offentlige søkertallene for høyere utdanning. I forkant av fremleggelsen har både Høyskolen Kristiania og Handelshøyskolen BI lagt fram sine søkertall.

Høyskolen Kristiania kunne i forrige uke fortelle om historisk høye søkertall, og også ved BI tyder tallene på at mange ønsker å studere ved høgskolen.

Sammenlignet med 2019 viser tallene en økning i antall søkere på 20 prosent til BIs bachelorstudier og 29 prosent til BIs masterstudier.

Slik fordeler søkerne seg:

  • Bachelor (BSc) inkl Årsenhet: +20% (7227 vs 6036 innsendte søknader)
  • Master of Science (MSc): +29% (2123 vs 1643 innsendte søknader)
  • Samlet: +22% (9350 vs 7679 innsendte søknader)

— De gode søkertallene kan også tyde på at dagens unge ønsker å forberede seg på en framtid etter korona, skriver rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding.

Flest menn

Den største økning blant BIs bachelorprogrammer er BSc i finans med 69 prosent (fra 235 søkere i 2019 til 397 søkere i 2020). MSc in business og MSc in finance opplever størst økning blant masterprogrammene.

Tallene viser at kjønnsfordeling på BSc så langt er 47 prosent kvinner og 53 prosent menn. For MSc er andelen 52 prosent kvinner og 48 prosent menn.

— De gode søkertallene er helt klart et resultat av flere års solid programinnovasjon og -utvikling, sterke faglige leveranser og en samlet evne fra hele organisasjonen til å skape gode studentopplevelser i og utenfor auditoriene, skriver Henjesand.

Størst økning i Bergen

BI har campus flere steder rundt om i landet. I Bergen opplever de en økningn på 25 prosent i antall søkere sammenlignet med 2019. I Trondheim er økningen på 16 prosent, mens campus Stavanger er opp 13 prosent. Bachelorprogrammene i Oslo viser en oppgang på 19 prosent og masterprogrammene en oppgang på 29 prosent.

Rektor Henjesand oppfordrer studentene til å ta en utdannelse som reflekterer det de har interesse for.

– Konjunkturer endrer seg, omstilling stiller nye krav, samtidig som arbeidsmarkedene etter hvert også blir mer internasjonale igjen. Det er derfor viktig å sikre seg en solid utdanning som gir brede muligheter i et arbeidsliv i stadig forandring, skriver Henjesand.

Powered by Labrador CMS