KORTFILM

Student får flere priser for kortfilmen «Prosjekt Pappa»

Camilla Jämting har akkurat rukket å studere ferdig. Nå renner prisene inn for kortfilmen hennes. 

Camilla Jämting og faren hennes i filmen «Prosjekt Pappa».
Publisert

Camilla Jämtings debutfilm «Prosjekt Pappa» vant både den prestisjefylte Filmkritikerprisen og Altibox Gnistprisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad forrige helg, skriver UiT Norges arktiske universitet på nettsiden sin. Nå er filmen også nominert til Amandapris i kategorien beste kortfilm.

«Prosjekt Pappa» handler om et far-datter-forhold i en stadig mer polarisert samtid, og er en selvbiografisk kortfilm. Camillas pappa er sjekkeartist på Tinder, og hjelper andre menn med å finne suksess på appen, mens Camilla er feminist. 

Dermed er det lite de to er enige om. 

— Det er helt fantastisk at filmen får en så varm velkomst. Jeg ønsket å si noe om vår samtid og ikke minst om sosiale mediers påvirkning på våre nære relasjoner. En respons som jeg ofte får er kvinner i min generasjon eller yngre som kjenner seg igjen i å ikke ha blitt sett og hørt av sine fedre. Men også menn i min fars generasjon kommer til meg og uttrykker en sorg over at de ikke har vært så til stede for sine barn, sier Camilla Jämting. 

Fra før har Jämtings vunnet Tromsøpalmen under årets TIFF, Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er festivalens største kortfilmpris. I tillegg vant hun talentprisen Skårungen, som deles ut til lovende debutanter. 

Jämtings var student ved Filmkunstskolen i Kabelvåg, som er del av UiT Norges arktiske universitet, samtidig som hun laget filmen. Hun ble uteksaminert tidligere i juni med en bachelorgrad i bevegelige bilder fra Filmkunstskolen. 

Amandaprisene deles ut 23. august.

Powered by Labrador CMS