God sommer med Khrono!

Leder for Studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordlie, gleder seg aller mest til festivalen Palmesus på Bystranda i Kristiansand i sommer. Foto: Privat

Studentleder ønsker seg mer relevante utdanninger

Min sommerselfie. Mer praksisnære utdanninger er temaet som leder av Studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordlie, ville snakket med Iselin Nybø om, men først skal hun på Palmesus i Kristiansand.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benedicte Nordlie ville snakket om utdanningenes relevans for arbeidslivet, hvis forsknings- og høyere utdanningminister Iselin Nybø skulle stikke innom i sommer. Hvordan kan man utdanne mennesker som er klare for et arbeidsliv i rask endring; det må vi finne en god og rask løsning på, påpeker hun.

Hva håper du aller mest å slippe unna i ferien, og hvorfor?

Jeg håper å slippe unna mas og kjas. Ferie skal være dager hvor man gjøre det man vil, når man vil. Tiden skal bare flyte av sted og man skal slite å huske hvilken dag det er i uka.

Hva er ditt beste klimatiltak i år?

Fakta

Benedicte Nordlie

Alder: 25

Fødested: Bodø

Bosted: Kristiansand

Stilling/studie: Leder for Studentorganisasjonen i Agder. Ferdig med en master i statsvitenskap og ledelse fra universitetet i Agder.

Bli mer oppmerksom på produkter jeg kjøper og hva de inneholder. Rett og slett se at små justeringer av hva man handler inn til hverdagen kan bidra til bedre miljø og klima. Her må jeg takke mine kollegaer det siste året, for de har gitt meg mange gode innspill til akkurat dette tiltaket – for eksempel å gå til innkjøp en av deodorant som er en krystall!

Hva ville du ha brukt en robot til, hvis du fikk en?

Om jeg fikk en robot skulle jeg aller helst ønsket at den kunne helbrede oss om vi ble syke. I litt mindre skala ville jeg gjerne hatt en robot som kunne hjelpe meg med alle gjøremålene som føles som tidstyver i løpet av en dag.

Hvis du kunne valgt karriere helt på nytt, hva ville du valgt?

Noe innenfor teknologi, rett og slett fordi det er så mange spennende muligheter på jobbmarkedet.

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd siste år?

Jeg er fornøyd med arbeidet vi har gjort når det kommer til bærekraft ved universitetet og virkelig bidratt til å sette denne tematikken på agendaen.

Hva skal du la deg underholde av i sommer?

Bursdag, palmesus og flotte mennesker.

Du får Iselin Nybø på overraskende sommerbesøk. Hva ville du snakket med henne om?

Det temaet jeg synes er aller mest spennende: arbeidslivsrelevans. Hvordan man skal knytte UH-sektoren tettere med arbeids- og næringsliv og tilby studenter mer praksisnære utdanninger, som både er av høy kvalitet og motiverende.

Bør vi ha flere eller færre universiteter om 10 år?

Det har jeg ikke så mange tanker om. Jeg tenker derimot at vi burde sikre at universiteter er av en viss kvalitet og denne lista må legges såpass høyt at det ikke er «bare bare» å bli et universitet.

Hva tenker du er de viktigste debattene i akademia de neste årene?

Man kommer ikke utenom akademias rolle for å nå FNs bærekraftsmål. Ellers vil jeg mene at det er arbeidslivsrelevans og i forlengelse av dette livslang læring. Samfunnet er i rask endring og hvordan man skal utdanne mennesker som er klar for en slik hverdag, det må vi finne en god og rask løsning på.

I hvilken grad er det ytringsmot på norske universiteter og høgskoler?

Jeg vil si at det er mye ytringsmot, men det kan gå litt tid mellom hver gang det blir veldig synlig. Noe må virkelig engasjere for at ytringsmotet skal komme tydelig frem. Når man føler at noe angår seg selv og man er prinsipielt uenig i en sak, da tenker jeg man vil prioritere å bruke sitt ytringsmot og gå utenfor en enighetskultur.

Hva gleder du deg mest til i sommer? Palmesus!! (Festival i Kristiansand, red.mrk.) Når det er over ser jeg frem til dager jeg skal fylle med kun det jeg ønsker, sammen med mine favorittmennesker.

Powered by Labrador CMS