Pris

Svein Tuastad vant pris

Førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Tuastad, er tildelt Universitetsfondets pris for formidling og samfunnsengasjement.

Svein Tuastad får overrakt prisen fra daglig leder av Universitetsfondet, Atle Simonsen.
Publisert

«Prisvinneren er utvilsomt en av Universitetet i Stavanger sine mest profilerte populærvitenskapelige fagpersoner i det offentlige rom. Prisvinneren har interesse og engasjement for politikk, politiske systemer og politiske prosesser og er opptatt av å bidra til å sikre et levende liberalt demokrati. Som politisk kommentator setter prisvinneren aktuelle tema på dagsorden og analyserer disse ut fra sitt akademiske ståsted.»

Slik lød juryens begrunnelse da førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger (UiS), Svein Tuastad fikk utdelt Universitetsfondets pris for formidling og samfunnsengasjement.

— Jeg er oppriktig glad for å få denne prisen. Jeg oppfatter prisen som en understreking av verdien av at akademikere deltar i den offentlige samtalen, sier han ifølge en pressemelding fra UiS.

Spiller en viktig rolle

Juryen har lagt vekt på Tuastads deltakelse i paneldebatter og foredrag han holder for politiske partier og andre. I tillegg brukes Tuastad hyppig som ekspert i ulike mediesaker.

«Prisvinneren kommenterer norsk og internasjonal politikk på nynorsk og gjør seg dermed til en fremragende representant for nynorskbruk i samfunnsdebatten. Som kronikør har han en klar og god penn. Prisvinneren lever ut ideen om et åpent universitet, og hans engasjement og formidlingsevne gjør ham til en utmerket ambassadør både for Universitetet i Stavanger og for akademia for øvrig», skriver juryen.

Tuastad mener akademikere har en viktig rolle i demokratiet.

— Se bare på årene med Trump, altså på utviklingen i det viktigste demokratiet i verden. Han gav blaffen i sant og falskt og slapp ofte unna med det. Som akademikere er det vår plikt å stå opp mot en slik utvikling og mot forsøk på å utvanne skillet mellom sant og falsk. Hvis vi klarer det, vil politikken være basert på opplyst debatt. Hvis vi ikke klarer det, blir politikken en boltreplass for demagoger, sier Tuastad ifølge pressemeldingen.

Første vinner

Universitetsfondets pris er nyopprettet og har som formål å fremme fremragende formidling og samfunnsengasjement ved UiS.

Daglig leder Atle Simonsen sier at man ønsket å premiere dem som gjør en ekstra innsats.

— Det er vårt bidrag til at UiS skal lykkes med sitt mål om å være et åpnere universitet, sier Simonsen.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS