SWIFTPOSIUM

Taylor Swift-konferanse fikk over 400 bidrag

Swiftposium samler forskere fra alt fra informatikk til humaniora til en todagerskonferanse i Melbourne. 

Den faglige interessen for Taylor Swift spenner bredt. Bidrag til konferansen kommer fra sosiologi, juss, informatikk og medisin, for å nevne noen.
Publisert Oppdatert

Hva får du hvis du blander et av verdens største popfenomen med forskning? En forskningskonferanse som skyter fart forbi forskernes villeste fantasier. 

Søndag 11. februar gikk startskuddet for Swiftposium. Der vil akademikere diskutere hva slags innvirkning Taylor Swift har på verden rundt seg. 

Det er forskere ved University of Melbourne som har satt i gang dette arrangementet, ved vertskapet Skolen for kultur og kommunikasjon ved Fakultetet for kunst. Fem andre australske universiteter har vært med på å planlegge konferansen. 

Søndag var det kickoff med en «Fanposium», et arrangement som rettet seg mot et bredere publikum enn kun akademikerne. Blant annet fikk man lære å lage en type vennskapsarmbånd som mange Swift-fans går rundt med. 

Det faglige programmet vil strekke seg over mandag og tirsdag 12. -13. februar. 

— Konferansen er en mulighet til å vise fram verdien av akademisk forskning — spesielt innenfor humaniora og samfunnsvitenskap — i alle områder av samfunn og kultur, sier Eloise Faichney, som er leder for styringskomiteen til Swiftposium. 

Faichney tenkte dette ville bli en lokal affære med 50 forskere i to rom, men interessen for arrangementet har vært enorm. Med artikler i alt fra Rolling Stone til BBC har interessen blitt verdensomspennende. 

Ikke trivielt

400 bidrag fra akademikere i hele verden, fra 78 akademiske institusjoner, innenfor 60 fagfelt. Alt fra humaniora og samfunnsvitenskap, til juss og medisin. Dr. Jennifer Beckett, som også er medlem av styringskomiteen, understreker viktigheten av å anvende akademisk forskning og analyse på alle aspekter av livet, inkludert popkultur. 

— Det kan være fristende for noen mennesker å gi en konferanse som dette «triviell», men det kan ikke være lenger fra sannheten. Vår jobb som akademikere er å engasjere seg i alle aspekter av livet, og det inkluderer alle storskala fenomener, sier Beckett. 

The Guardian har snakket med Georgia Carroll, som skrev doktorgrad om Taylor Swift og skal delta på konferansen. 

— Folk tror kanskje vi bare skal rose Taylor, men nei, vi driver med legitim kritikk både av henne og maktstrukturer. Det kommer til å bli veldig gøy — særlig fordi på nett så kan du ikke kritisere henne i det hele tatt, sier Carroll til avisa. 

Det er ikke kun australierne som har funnet forskningsinteresse i Swift: Indiana University Bloomington holdt i 2023 verdens første forskningskonferanse om Taylor Swift. 

Powered by Labrador CMS