Tidsskrift blir gransket etter at det stjal en norsk vitenskapelig artikkel

Mathematical Problems in Engineering granskes nå av Kanalregisteret og har havnet i kategori X.

Senorrådgiver Lena-Cecilie Linge i HK-dir sier de skal avgjøre i oktober eller januar hva som skjer videre med tidsskriftet.
Publisert Oppdatert

En forskningsartikkel fra NTNU ble sendt inn til et vitenskapelig tidsskrift. Deretter ble den publisert i et helt annet tidsskrift hvor kinesiske forskere sto ført opp som forfattere av studien.

De to forskerne ved NTNU som skrev artikkelen, Espen Flø Bødal og Magnus Korpås, fikk ikke noe svar fra Mathematical Problems in Engineering da de ba dem trekke tilbake artikkelen.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har nå i et møte med representanter fra Det nasjonale publiseringsutvalget bestemt at tidsskriftet settes ned på nivå X. Her havner de tidsskriftene hvor det foreligger tvil om de bør godkjennes eller avvises.

Dette har foreløpig ingen alvorlige konsekvenser. Forskere som publiserer i tidsskriftet, vil få publiseringspoeng siden det var plassert på nivå 1 før det havnet i kategori X, skriver Universitetsavisa, som omtalte saken først.

Blir tidsskriftet plassert på nivå 0, vil ikke forskere som publiserer der, få publiseringspoeng.

— Vi har tidsskriftet som sak på vedtaksmøtet i oktober, men det kan likevel bli stående med nivå X til neste vedtaksmøte, som er i januar. Hvor lenge det blir stående på nivå X er litt avhengig av hvilke tilbakemeldinger vi får, sier seniorrådgiver Lena-Cecilie Linge til Universitetsavisa.

— Nå håper vi å få tilbakemeldinger fra forskere som har kjennskap til tidsskriftet. Tilbakemeldingene vil inngå i beslutningsgrunnlaget når vi senere avgjør hvilket nivå tidsskriftet skal ha, sier Linge.

Powered by Labrador CMS