landsmøte i NSO

To vil bli ny leder i NSO

Det blir kamp om ledervervet i Norsk studentorganisasjon (NSO) under landsmøtet i april.

Maika Marie Godal Dam har bestemt seg for å ta opp kampen om ledervervet i Norsk studentorganisasjon.
Publisert Oppdatert

Tidligere i mars varslet Bjørn Olav Østeby varslet at han stiller som lederkandidat i Norsk studentorganisasjon (NSO). Nå er det klart at han får konkurranse fra sittende leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Maika Marie Godal Dam.

Dagens NSO-leder, Tuva Todnem Lund, har varslet at hun ikke tar gjenvalg og har sagt at hun i utgangspunktet skal tilbake til studiene ved NMBU etter året som leder.

NSO gjennomfører valget på landsmøtet som skal avholdes 21. til 24. april i Tønsberg.

I tillegg til ledervervet, skal også de andre plassene i NSOs arbeidsutvalg fylles.

Tok steget og stiller som leder

Maika Marie Godal Dam hadde opprinnelig tenkt å stille som velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig, men har bestemt seg for å gå for ledervervet i stedet.

— Det var nok litt beskjedenhet som holdt meg tilbake, men jeg gikk i tenkeboksen og vurderte hva jeg ville trives best med. Jeg har det siste året fått erfaring fra velferdspolitikken, men har også et engasjement for andre fagfelt som NSO jobber med. Så da kom jeg fram til at jeg gjerne vil jobbe med helheten av saker som NSO fronter, sier hun.

— Er det noen saker du vil framheve som spesielt viktige framover?

— NSO kommer snart med en leiemarkedsundersøkelse, som vil gi en bedre og grundigere forståelse av studentenes levekår. Dette sammen med erfaringene vi har fått under pandemien om studenttilværelsen, gir oss et bedre grunnlag for å stille krav til politikerne og andre, sier hun.

— Så vil selvfølgelig arbeidet med budsjettprosessen stå sentralt for å sikre de store gjennomslagene, blant annet når det gjelder studiestøtten, sier hun.

Hun trekker også fram krigen i Ukraina og den forferdelige situasjonen der som også rammer studentene.

— Det blir en viktig sak at vi som studentbevegelse stiller oss solidariske med studenter i både Ukraina og andre steder i verden som får sin utdanning truet, understreker hun.

Vil være stemme i nasjonal studentpolitikk

Den andre lederkandidaten, Bjørn Olav Østeby, har vært leder av Studenttinget på Vestlandet og sittet i høgskolestyret ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). Han har også sittet i NSOs sentralstyre i to perioder.

Etter flere år i den lokale studentpolitikken sa han nylig til Khrono at han har mer å bidra med nasjonalt.

— Noe vi skal bli flinkere på er å delta og være en stemme i den nasjonale studentpolitikken, på lik linje med Universitets- og høgskolerådet. Vi er allerede flinke, men vi kan bli enda bedre. Vi skal oppleves som en relevant samarbeidspartner, sa han Østeby.

Dette er kandidatene:

NSO-leder: Bjørn Olav Østeby og Maika Marie Godal Dam

Nestleder: Kristine Vilde Sandtrøen, Eilif Hallingstad Finnseth og Simen Oftedahl

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Ina Marie Finnerud

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Maya-Katrin Skjeldal og Åse Berg Dybvik

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Jørgen Valseth og Ola Gimse Estenstad.

Internasjonalt ansvarlig: Anja Bornstedt Landsverk

Powered by Labrador CMS