kunne juble for seier

Tora Söderström Gaden til topps i Forsker Grand Prix

Stakk av med seieren i konkurranse med 12 andre forskertalenter.

Tora Söderström Gaden kunne juble for førsteplass.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld var det duket for den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. TV 2-profilen Solveig Kloppen var kveldens konferansier.

Se over 50 bilder fra finalen her!

Fakta

Årets finalister i Forsker Grand Prix

  • Delfinale Tromsø: Raphaelle Descoteaux og Bente Johnsen.
  • Detfinale Bergen :Tora Söderström Gaden og Ragnhild Gya.
  • Delfinale Oslo: Arvid Nikolai Kildahl og Katrine Rolid.
  • Delfinale Stavanger: Ida Sjursø og Marianne Bore Haarr.
  • Delfinale Agder: Beate Goldschmidt-Gjerløw og Karl Olav Segrov Mortensen.
  • Delfinale Trondheim: Vilde Bråten og Håkon Magnar Skogstad.

12 håpefulle forskertalenter (se faktaboks) kjempet om seieren, og til slutt var det Tora Söderström Gaden (NORCE og Griegakademiets senter for musikkterapiforskning) som kunne juble høyest, etter å ha vært i superfinale mot Vilde Bårten (NTNU) og Bente Johnsen (UiT).

— Fy flate! var Söderström Gadens umiddelbare reaksjon etter at seieren var i boks.

Les mer om kveldens vinner nederst.

NTNU-rektoren: — Fantastisk

Blant årets finalister var det ni kvinner og tre menn, og det var forskere innenfor de fleste sjangere, fra mobbing, musikk, nanoteknologi og mange flere.

Rektor ved NTNU, Anne Borg, delte ut premien; en gigantisk pokal og et reisegavekort på 20.000 kroner.

— Dette har vært helt fantastisk. Dere har vært så flinke. Forskerhjertet mitt har banket hardt i dag, sa Borg fra scenen like før vinneren skulle kåres.

Se opptak fra sendingen nederst.

Et viktig arrangement

Forskningsdagene arrangeres fra 16. til 27. september. Forsker Grand Prix er et av de viktige arrangementene under disse dagene.

Årets delfinaler i Forsker Grand Prix arrangeres i Tromsø, Trondheim, Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bergen. Lørdag kveld ble altså den store finalen arrangert.

Forskningsdagene hentet Forsker Grand Prix-konseptet til Norge i 2010, og forskningsmiljøene i Bergen, Trondheim og Stavanger var med fra starten. Siden har både Oslo, Tromsø og forskningsmiljøene i Agder og Telemark deltatt.

Felles for alle deltakerne er at de er godt i gang i arbeidet med doktorgraden sin, men har ennå ikke disputert.

Forsker på musikkterapi

Tora Söderström Gaden, NORCE og Griegakademiets senter for musikkterapiforskning (GAMUT) er utdannet musikkterapeut og forsker på musikkterapi.

Om prosjektet: «Musikkterapi handler om de ulike måtene musikk kan påvirke helsen vår. I prosjektet jeg er del av, undersøker vi hvordan musikkterapi påvirker båndet mellom premature nyfødte barn og deres foreldre, foreldrenes mentale helse og barnets generelle utvikling. Vi følger familier med premature over to år gjennom sykehusinnleggelse og overgangen til hjemmet. Forskningen gjennomføres i Norge, Polen, Israel, Colombia og Argentina. Nokså ulike land, men alle med ordninger som gjør at foreldre har mulighet til å være tilstede på sykehuset med barnet sitt og delta aktivt i pleie og omsorg, og dermed også i musikkterapien.»

Les også:

Powered by Labrador CMS