frafall

Tusenvis droppet ut av studier i Storbritannia

Ifølge Storbritannias versjon av Lånekassen har over 18.000 studenter trukket seg fra studieløpet dette studieåret.

Tusenvis av studenter dropper ut av studiet i Storbritannia, ifølge tall fra Students Loan Company.
Publisert

Tusenvis av studenter har trukket seg fra studieløpet siden starten av studieåret i Storbritannia, melder avisen The Guardian. Det er Students Loans Company (SLC), eller britenes versjon av Lånekassen, som viser til hvor mange studenter som har rapportert inn til dem at de at de har trukket seg fra utdanningsløpet og dermed ikke får lån lengre.

Årets oversikt fra SLC i februar viser at 18.451 studenter i England, Wales og Nord-Irland har trukket seg. Det er 4000 flere enn på samme tid i 2021. Ifølge The Guardian kommer tallene samtidig som ansatte i akademia sier at de ser høyere fravær blant studenter, samtidig som korona fortsatt påvirker. I Norge fikk man en rapport underveis i pandemien om frafallstallene.

— Jeg har lenge argumentert for at når det gjelder universiteter, så er det å like viktig å trives som det er å komme inn, og at universiteter må fokusere på å takle drop out-prosent blant studenter, sier Michelle Doneland, minister for høyere- og videreutdanning i Storbritannia, til The Guardian.

Departementet for utdanning har advart mot at tallene fra SLC er eksperimentelle og kan ha store svingninger og dermed bør behandles med forsiktighet. The Guardian skriver at tall fra Higher Eduaction Statistics Agency viser at kun 5,3 prosent av studentene som begynte på studiet i 2019/20 mislykkes med å fortsette studiene i 2P020-21. For ordens skyld er det over 2,66 millioner studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Storbritannia, ifølge en forskningsrapport som Parlamentet fikk i februar.

Powered by Labrador CMS