pål barkvoll

UiO-dekan blir inter­nasjonal tannlegesjef

— Odontologi er inne i en brytningstid, og vi trenger å stake ut en ny kurs for utdanningene våre, sier Pål Barkvoll.

Pål Barkvoll skal blant annet jobbe opp mot politikerne i Brussel når han tiltrer som ADEE-president i 2022.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dekan ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO), professor Pål Barkvoll, er valgt til president i ADEE (Association for Dental Education in Europe).

Utnevnelsen ble tatt av en enstemmig generalforsamling i organisasjonen fredag 9. oktober, skriver Det odontologiske fakultet i en pressemelding. Barkvoll er valg til president i perioden 2022-2023.

— Odontologi er inne i en brytningstid, og vi trenger å stake ut en ny kurs for utdanningene våre. Å lede et slikt arbeid oppleves som svært meningsfylt, uttaler Barkvoll i pressemeldingen.

Hele verden

ADDE er en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning. Det odontologiske fakultet er medlem i ADDE, og i 2018 var UiO vertskap for den årlige ADEE-konferansen.

I dag er de fleste odontologiske utdanningsinstitusjonene i Europa, i tillegg til flere universiteter i Asia, Afrika, Amerika og Australia, medlem av organisasjonen.

— Samfunnet er i stadig endring. Vi har for eksempel en helt annen type demografi i dag enn for bare noen tiår siden, og vi må forberede oss på at det stadig kommer til å bli flere eldre som lever lenger, og da ofte med komplekse sykdomstilstander, sier Pål Barkvoll, og legger til:

— Dette vil kreve spesialisert kompetanse når eldre skal behandles for skader og sykdom i munnen.

Dekan siden 2013

Pål Barkvoll (61) har vært professor i oral kirurgi og oral medisin siden 1995. Han har vært dekan ved Det odontologiske fakultet ved UiO siden 2013.

Han har tidligere vært styreleder i Nordic Institute of Dental Materials (NIOM), og han har vært leder for Nasjonalt fagorgan for utdanning og forskning innen odontologiske fag siden 2013.

Powered by Labrador CMS