internasjonalt samarbeid

USN får 20 millioner kroner gjennom universitetsallianse

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) får om lag 20 millioner av totalt 130 milliioner kroner som EU nylig har bevilget til universitetsalliansen EDUC.

USN, her ved campus Kongsberg, får millioner gjennom et nytt europeisk universitetssamarbeid.
Publisert

aUSN ble medlem av European Digital UniverCity (EDUC) i desember. Alliansen har som mål å styrke det europeiske utdannings- og forskningsfeltet. Den består av åtte europeiske universiteter, og USN er det eneste norske.

Til sammen har alliansen ca 200 000 studenter og 31 000 ansatte.

USN skal ha hovedansvar for samhandling og kommunikasjon med omgivelsene. Universitetet skal også ha ansvaret for å kartlegge hvilke behov det er i universitetenes regioner for innovasjon, forskning og gjensidig kunnskapsoverføring.

I tillegg skal de ha et hovedansvar for å utvikle gode ordninger for mobilitet av ansatte mellom EDUC-universitetene.

Flere utvekslingstilbud

For studenter vil alliansen på sikt bety flere muligheter til internasjonalisering ved at de får flere kvalitetssikrede utvekslingstilbud å velge mellom, poengterer USN på sine nettsider.

Det vil også utvikles en rekke digitale kurs og emner som vil gi USN-studenter et bredere faglig tilbud. Studentene vil bli representert i et eget «Student Board».

Alliansen vil også jobbe for å øke mobilitet i forskerutdanningene.

For ansatte åpner det seg mange muligheter for samarbeid med universitetene i alliansen.

Vil bidra til løsninger

USN-rektor Petter Aasen mener alliansen gir USN en helt annen mulighet til å bidra til løsninger på de globale utfordringene verden står overfor.

– Det er riktigere enn noen gang å samarbeide med andre europeiske universiteter som ønsker å løfte kunnskap og verdier som mangfold og demokrati. Universitetene i EDUC er tett knyttet til sine regioner og bidrar til lokal utvikling. Det passer godt med USNs strategi, sa Aasen da medlemskapet i alliansen ble kunngjort tidligere i år.

Powered by Labrador CMS