Kunsthøgskolen

Utsatte avgjørelse om midler­tidig erstatter

Tirsdag var det ventet at styret ved Kunsthøgskolen skulle be prorektor og førsteamanuensis i dans, Anne-Linn Akselsen, om å steppe inn som rektor fra 1. februar. Men avgjørelsen utsettes til desember.

Prorektor Anne-Linn Akselsen takket ja til å være rektor fra 1. februar, men styret har foreløpig ikke bestemt seg.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag ble det avholdt ekstraordinært styremøte på Kunsthøgskolen i Oslo. Etter at rektor Måns Wrange sa opp jobben, har styret måtte finne en midlertidig løsning på hvem som skal lede Kunsthøgskolen fra 1. februar neste år.

I styrepapirene til dagens møte het det at ledergruppen ved Kunsthøgskolen anbefalte at prorektor Anne-Linn Akselsen skulle gå inn som rektor fram til et nytt rektorvalg. Akselsen hadde også sagt seg villig til å fungere som rektor etter Wranges avgang.

Men slik ble det ikke.

— Styret ønsker et helhetlig forslag til løsning for både rektor og prorektor og det er i den sammenheng et behov for enkelte juridiske avklaringer i henhold til valgreglementet før styret behandler saken videre i sitt ordinære styremøte 8. desember, skriver Måns Wrange i en SMS til Khrono.

Upløyd mark

Ifølge en avklaring fra Kunnskapsdepartementet, som var vedlagt styrepapirene til dagens møte, er det ikke regulert i lov hvordan Kunsthøgskolen skal organisere seg i påvente av nytt rektorvalg.

Kunsthøgskolen får derfor selv finne «gode og fornuftige løsninger» til hvem som kan være rektor og styreleder.

Utfordringen ved å tirsdag ettermiddag skulle bestemme at Akselsen skal settes i rektorstolen fra februar, var at man ikke hadde klar en prorektor. Dette hadde administrasjonen ved Kunsthøgskolen tenkt å finne ut av til styremøtet i desember, men styret velger nå altså å beslutte midlertidig rektor og midlertidig prorektor på samme møte.

Hadde rektor gått av i sitt siste år, kunne styret pekt på Akselsen med det samme. Men Wrange har bare sittet litt over året, og det blir derfor nytt rektorvalg til våren. Både rektor og prorektor skal velges i det nye valget.

Powered by Labrador CMS