ny statsråd

Varsler endringer i regjeringen

Sandra Borchs erstatter er klar.

Sandra Borch, Jonas Gahr Støre, Geir Pollestad. Nye statsråder. Slottsplassen.
Tirsdag blir det offentliggjort hvem som blir ny forsknings- og høyere utdanningsminister. Det blir neppe Sandra Borch (Sp), som før helgen måtte gå av som følge av at hun jukset på masteroppgaven sin i 2014.
Publisert Oppdatert

I et statsråd på Slottet i dag klokken 10 vil det bli gjort endringer i regjeringen, varsles det i en pressemelding tirsdag morgen.

«Etter statsrådsmøtet, om lag kl. 10.10, vil det være en ren fotomulighet på Slottsplassen.», står det i pressemeldingen.

Klokken ti over ti får vi med andre ord vite hvem som tar over som forsknings- og høyere utdanningsminister etter Sandra Borch (Sp), som før helgen måtte gå av etter avsløringer om juks i forbindelse med masteroppgaven hennes ved UiT Norges arktiske universitet tilbake i 2014.

Hoel favoritt

Det har naturligvis vært knyttet stor spenning til hvem som tar over roret etter Sandra Borch.

Oddmund Løkensgard Hoel (Sp), historieprofessoren fra Høgskulen på Vestlandet, har vært statssekretær både for Ola Borten Moe (Sp) og Sandra Borch. Khrono meldte mandag at Hoel er favoritt til å bli ny statsråd.

Etter det Khrono har grunn til å tro, skal det godt gjøres at det blir en annen løsning, dersom Hoel selv takker ja til statsrådsposten.

Fasit får vi litt over klokken 10 tirsdag formiddag.

Kjerkol-saken

Det har de siste dagene også vært spekulert i hvorvidt helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol også kommer til å gå av, etter beskyldninger om plagiat og forskningsjuks i forbindelse med masteroppgaven hennes i 2021.

Mandag avkreftet statsminister Jonas Gahr Støre at dette var aktuelt nå, og at han ville avvente konklusjonen fra Nord universitet før han eventuelt tar grep.

Kjerkol hevder at hun og medforfatteren av masteroppgaven ikke har gjort noe galt.

Powered by Labrador CMS