olje og gass

Vedtok å kutte fossile investeringer i fond

Nå har også Musikkhøgskolen bestemt at fondene deres ikke lenger skal sette penger i oljeindustrien.

Musikkhøgskolen ønsker å bli mer klima- og miljøvennlig.
Musikkhøgskolen ønsker å bli mer klima- og miljøvennlig.

Det ble klart da legatstyret ved Norges musikkhøgskole (NMH) hadde styremøte i dag.

— Som miljøfyrtårn er det viktig at vi har en bærekraftig profil i hele vår virksomhet. Derfor er jeg er veldig glad for at vi endelig får flyttet fondene våre bort fra fossil industri og våpen, sier rektor Astrid Kvalbein i en pressemelding.

Det er to stiftelser tilknyttet Musikkhøgskolen gir støtte til studieopphold, kurs, prøvespill, konkurranser, reiser og andre aktiviteter for studentene. Pengene kommer fra fond som der blant andre en rekke oljeselskaper har stått på investeringslisten. Samtidig har høgskolen lagt vekt på å bygge opp en grønn profil.

I mars 2021 avslørte Khrono at både Universitetet i Bergen, NTNU og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) hadde stiftelser tilknyttet seg som investerte i olje og gass.

Ikke lenge etter gjorde både UiB og NMBU det klart at de umiddelbart ville kvitte seg med investeringer i fossil energi. NTNU fulgte etter, men altså ikke NMH.

Til Khrono uttalte rektor Kvalbein tidligere denne uka at det var prosaiske grunner til at NMH ikke hadde gjort endringer i fondsforvaltningen. 

Nå har altså høgskolen fulgt etter de andre og bestemt at investeringer i fossil energi ikke lenger skal være del av forvaltningen av fondene som sørger for penger til studentlegatene.

Powered by Labrador CMS