undervisere

Vil sjekke ut hvordan underviserne har det

Nokut og Nifu samarbeider om å kartlegge arbeidshverdagen til undervisere ved universiteter og høgskoler.

Kristin Vinje i Nokut samarbeider med forskningsinstituttet Nifu og vil kartlegge arbeidshverdagen til alle forelesere ved universiteter og høgskoler.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 13. april sendes Underviserundersøkelsen ut til nesten 27.000 undervisere ved norske høgskoler og universiteter.

I en pressemelding skriver Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) at formålet med undersøkelsen er å øke kunnskapsgrunnlaget om hvordan vitenskapelig ansatte jobber med undervisning, veiledning og videreutvikling av emner og studieprogrammer.

Underviserundersøkelsen sendes ut sammen med Nifus Tidsbruksundersøkelse. De to gjennomføres som et samarbeid mellom Nokut og Nifu for å redusere antallet undersøkelser. Begge undersøkelsene ble sist gjennomført i 2017, året før ble det gjennomført en pilot.

Viktig kunnskapsgrunnlag

— Vi mener undersøkelsen dekker undervisernes hverdag på en god måte. Blant annet spør vi om hvilke undervisnings- og arbeidsformer som brukes, og hva underviserne opplever at de trenger av faglige og andre typer ressurser for å videreutvikle arbeidet med undervisning og læring. Vi håper svarene vil gi oss mer kunnskap om hvordan de jobber, hva slags prioriteringer og avveininger de gjør og hvilke ressurser de har tilgjengelige, sier Nokut-direktør Kristin Vinje, i pressemeldingen.

Data fra undersøkelsen blir brukt av Nokut i blant annet evalueringer, analyser og ulike tilsynsaktiviteter. Også for Kunnskapsdepartementet og andre aktører har det vært en viktig kilde til informasjon om vitenskapelig ansatte ved norske utdanningsinstitusjoner.

— Vi håper undersøkelsen oppleves som nyttig for både underviserne selv og for lærestedene i utviklingen av kvalitetsarbeidet. I tillegg er dette viktig kunnskap for NOKUT som vi bruker videre i vårt arbeid som kvalitetssikringsorgan, understreker Vinje.

Sendes ut til nesten 27.000

Undersøkelsen blir sendt til i underkant av 27.000 vitenskapelig ansatte ved alle landets høyskoler og universiteter.

Resultatene fra Underviserundersøkelsen presenteres til høsten og blir gjort tilgjengelig for institusjonene i form av grafiske rapporter med resultater for egen institusjon samt en nasjonal hovedrapport som Nokut lager.

Powered by Labrador CMS