ny krisepakke til studentene

— Vil være en fantastisk julegave

Studentleder Andreas Trohjell er svært glad og overrasket over at en ny krisepakke for studentene er på trappene.

Andreas Trohjell, leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, ønsker seg opptak av forelesninger til jul. Foto:
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag bekreftet forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim at regjeringen er i gang med å få på plass en krisepakke for de studentene som trenger det.

Tidligere har han antydet at dette var noe regjeringen ikke ville se på før over jul.

Reaksjonene på nyheten har ikke latt vente på seg.

— En målrettet pakke for de studentene som trenger det vil være en fantastisk julegave, sier leder i Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell, og legger til at han er overrasket over at statsråden har tatt dette initiativet nå.

Sendte brev til departementet

Trohjell mener dette har potensiale til å altså bli tidenes julegave for de studentene som har stått utenfor krisepakkene så langt.

— Studentene har stått i en vanskelig situasjon hele pandemien, og en pakke som dette er sårt trengt, sier studentlederen.

Og det har det blitt gitt uttrykk for på ulikt vis gjennom hele høsten.

Senest denne måneden sendte over 30 studentorganisasjoner et åpent brev til Kunnskapsdepartementet, der de ber om en ny krisepakke for å ivareta de som har mistet inntekt fra bijobber som følge av pandemien.

Initiativtaker til brevet, studentleder ved NTNU, Åste Solheim Hagerup, mener dette er veldig gode nyheter.

— Det er så godt å se at innsatsen til en samlet studentbevegelse lønner seg!! Nå venter jeg i spenning på hva departementet legger frem, skriver hun på Twitter.

Lederen i Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell, sier de nå stiller seg til dispensasjon for å bidra i utformingen av krisepakken.

— Norsk studentorganisasjon står klare til å bidra med vår kunnskap for å lage den beste pakken for norske studenter, sier Trohjell.

— Nå må regjeringen følge opp

Utdanningspolitisk talsperson i SV, Mona Fagerås, sier at SV hele tiden har ment at krisen ikke tok slutt for studentene i juni, og at den forrige krisepakken med ekstra lån og stipend måtte utvides.

— Det er jo helt ufattelig at studenter med vilje er sendt ut i økonomiske problemer i månedsvis før Høyre gidder å utrede hjelp til dem, skriver Fagerås i en kommentar til Khrono.

Fagerås mener studiestøtten er lagt opp slik at studenter skal jobbe ved siden av studiene for å få livet til å gå rundt.

Derfor er hun ikke overrasket over at det ikke er mulig for alle studenter å jobbe ved siden av studiene, når tall viser at det er omtrent 23 prosent færre ledige jobber på arbeidsmarkedet.

— Stortinget har bedt regjeringen bruke 1 milliard ekstra i stipend til studenter. Nå må regjeringen følge opp, skriver Fagerås.

Powered by Labrador CMS